News
notix pixel id

Dispărut de 30 de ani, a revenit din senin acasă! Povestea impresionantă a unui băcăuan care a plecat de acasă în 1991

Dispărut de 30 de ani, a revenit din senin acasă!, este povestea adevărată a unui băcăuan.
05.09.2021 | 10:48
Dispărut de 30 de ani, a revenit din senin acasă! Povestea impresionantă a unui băcăuan care a plecat de acasă în 1991
Bărbatul a venit cu trenul acasă. Sursa foto - ETV Bacău
ADVERTISEMENT

A fost un șoc total pentru o familie din Bacău după ce s-au trezit acasă cu „bătrânelul” lor dispărut de 30 de ani. În vârstă de 93 de ani, Vasile le-a zis că nu-și mai aduce aminte nimic din ce s-a petrecut cu el.

Bărbatul a transmis că nici nu îi recunoaște pe cei dragi, dar a reușit cumva să găsească drumul spre casă după o perioadă îndelungată.

Dispărut de 30 de ani, a revenit din senin acasă!

 “Nu-mi venea să cred, era ceva de domeniul fantasticului”, au spus rudele bătrânului despre cele întâmplate de curând.

ADVERTISEMENT

De altfel, șocul a fost unul uriaș pentru familie la apariţia bătrânului. Culmea, în toţi aceşti ani de lipsă, oamenii i-au făcut slujbe de pomenire, crezându-l mort.

Bărbatul a dispărut de acasă la puțin timp după Revoluție, în 1991. Era atunci negustor de vite și a a plecat într-o zi fără să se mai întoarcă.

ADVERTISEMENT

Oamenii spun că acesta avea obiceiul să lipsească cu zilele, dar de fiecare dată se întorcea. Nu şi de data aceasta.

Și Poliția l-a căutat, dar în cele din urmă copiii au început să îi facă slujbele specifice. Toate s-au terminat într-o seară când Vasile a apărut din senin la poarta casei.

ADVERTISEMENT

Potrivit ETV Bacău, vecinii povestesc că omul era confuz, că nu mai știa exact care era ușa exactă. Cu toate acestea, bătrânul era foarte îngrijit.

Când a fost întrebat pe unde a fost în toți acești ani, acesta a răspuns că acasă. „Hai la poartă că socrul tău e la poartă, nu-mi venea să cred, era ceva de domeniul fantasticului. L-am cunoscut din prima.

ADVERTISEMENT

Arată bine. Ori o venit singur că are bilet de Ploieşti, ori stând în gară i s-o fi făcut milă şi l-o adus acasă după adresa din buletin, or familia la care a stat”, povesteşte nora bărbatului.

„Am 90 si ceva de ani. Am copii. Nu i-am văzut că nu am mai fost acasă”, a povestit la rândul său bărbatul.

ADVERTISEMENT

Familia a solicitat acum ajutorul autorităților și încearcă să afle ce s-a întâmplat cu Vasile în toţi cei 30 de ani când nimeni nu a știut nimic despre el.

De altfel, imaginile surprinse de camerele de supraveghere din Gara Bacău îl arată pe bătrân venind singur cu trenul. Acesta a fost adus acasă de patru tineri cărora, cel mai probabil, li s-a făcut milă de om.

“O spus că o lucrat vreo 14 persoane şi că patronul nu l-a plătit. A zis că dacă era mai tânăr i-ar fi arătat el lui. Când l-am întrebat unde, a zis că tot la Buhoci”, a mai spus nora bărbatului

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri