News

Dispărută fără urmă de Paști. O tânără de 22 de ani, care s-a întors din Italia de sărbători, este de negăsit

Marinela Mădălina Militaru, o tânără din județul Olt, a plecat de acasă și este de negăsit. Fratele său este cel care a alertat poliția
20.04.2023 | 13:44
Disparuta fara urma de Pasti O tanara de 22 de ani care sa intors din Italia de sarbatori este de negasit
Dispărută. Mădălina Marinela Militaru a plecat de acasă la 17 aprilie și nu a mai fost văzută / Foto: .politiaromana.ro
ADVERTISEMENT

Poliția o caută pe o tânără dintr-o comună din județul Olt care a plecat de acasă la 17 aprilie și este de negăsit. Polițiștii fac apel la toate persoane care pot furniza informații să sune la 112 sau să anunțe o secție de poliție apropiată. Tânăra a plecat voluntar de acasă la data de 17 aprilie 2023 fără a mai reveni.

Plecase la muncă în Italia

Poliția o caută pe Marinela Mădălina Militaru, născută la 19 septembrie 2001, cu cetățenie română, domiciliată în satul Ulmi, comuna Milcov, în județul Olt. Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Olt, tânăra are următoarele semnalmente: Înălțime:160 cm, Greutate:75 kg, Culoare păr: blond. Lungime păr: lung. Culoare ochi: căprui. Potrivit polițiștilor, tânăra a plecat voluntar de la domiciliul său la data de 17 aprilie 2023 fără a mai reveni.

ADVERTISEMENT

În comunicatul poliției Olt se precizează că, „la data de 19 aprilie 2023, în jurul orei 18.30, polițiștii postului de poliție Milcov, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au fost sesizați de un tânăr în vârstă de 19 ani, din aceeași localitate, cu privire la faptul că, la data de 17 aprilie anul curent, în jurul orei 22.00, numita Militaru Marinela Mădălina, în vârstă de 21 de ani, a plecat voluntar de la domiciliu și nu a mai revenit”.

”Semnalmente: înălţime 1,60 metri, greutate 75 de kilograme, ochi căprui, păr blond, lung până la nivelul umerilor”. ”La momentul plecării, tânără purta o bluză de culoare închisă, pantalon de culoare neagră, iar în picioare purta pantofi sport de culoare albă”, mai precizează comunicatul poliției. Potrivit unor informații, se pare că tânăra plecase la muncă în Italia și se întorsese în România împreună cu fratele ei, pentru a petrece sărbătorile de Paște. Cei doi urmau să se întoarcă în Italia dar fata a dispărut fără urmă.

ADVERTISEMENT

Ce înseamnă o persoană dispărută

Potrivit legii, o persoană dispărută este ”persoana a cărei locație actuală nu este cunoscută și care nu poate fi contactată de persoanele cu care, în mod obișnuit, ține legătura, sau persoana care comunică prin orice mijloc faptul că nu poate stabili locația în care se află și că, din motive independente de voința sa, nu poate părăsi acea locație”.

Locul dispariției este definit ”adresa exactă sau descrierea locului în care persoana dispărută a fost văzută ultima dată sau despre care există informații că a fost prezentă”. Data dispariției este definită: ”data calendaristică și, atunci când este posibil, ora sau intervalul de timp în care persoana dispărută a fost văzută ultima dată sau în care există informații că a fost prezentă”.  Momentul sesizării dispariției este ”data calendaristică și ora întocmirii documentelor prin care se consemnează sesizarea dispariției unei persoane”.

ADVERTISEMENT

Zeci de dispariții în Olt

Anul trecut, în județul Olt, zeci de persoane au fost date dispărute în doar două luni, fiind vorba atât de minori, cât și de adulți. Motivele sunt multiple: probleme de familie, sărăcie, probleme psihice, etc.

Pe de altă parte, tot în județul Olt, 13 persoane date dispărute nu au mai fost găsite până acum. Cel mai vechi caz datează din 1999, fiind vorba de o femeie din Caracal, care ar fi plecat din România în Italia, posibil victimă a traficanților. Cel mai recent caz se referă tot la o femeie, octogenară, din comuna Verguleasa, dispărută în februarie anul trecut.

ADVERTISEMENT

Tot anul trecut, a fost adoptat proiectul de lege privind persoanele dispărute, care stabilește procedurile administrative, cadrul organizatoric și procedurile activității de căutare a acestor persoane. În privința dispariției minorilor, la nivelul aprilie 2021-aprilie  2022, poliția română a înregistrat peste 7.500 de sesizări cu privire la dispariții de minori, majoritatea având peste 14 ani. Majoritatea copiilor, potrivit poliției, părăsesc voluntar domiciliul și de regulă sunt găsiți. Dar, cu trecerea timpului, șansele se diminuează considerabil.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags:
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Cornel Dinu, tot mai rău. „Nu mai iese din casă, s-a izolat de...
Cornel Dinu, tot mai rău. „Nu mai iese din casă, s-a izolat de oameni și parcă își dorește sfârșitul”
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din...
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din România unde soarele "răsare" de două ori: "Fascinant"
Cum a fost surprins celebrul milionar care a ajuns să ceară bani pe...
Cum a fost surprins celebrul milionar care a ajuns să ceară bani pe străzi pentru o pâine
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Ce trebuie să facem înainte de a cumpăra cireșe. Explicațiile experților
Ce trebuie să facem înainte de a cumpăra cireșe. Explicațiile experților
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt...
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt de «poftă», nu au gustul celor de iunie. Mai mult, ce găsești acum pe tarabă sunt din import”
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol...
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol principal. Are o poveste emoționantă și a fost văzut deja de milioane de oameni