News

Distanța de 2 metri între oameni nu este suficientă pentru evitarea răspândirii coronavirusului. Anunțul îngrijorător al cercetătorilor

28.05.2020 | 08:33
Distanta de 2 metri intre oameni nu este suficienta pentru evitarea raspandirii coronavirusului Anuntul ingrijorator al cercetatorilor
ADVERTISEMENT

Cercetătorii vin cu vești proaste după ce au descoperit că distanța de 2 metri între oameni nu este suficientă pentru evitarea răspândirii coronavirusului.

Distanța de 2 metri între oameni nu este suficientă pentru evitarea răspândirii coronavirusului

Conform Mediafax, care citează CNN, un grup de oameni de știință au ajuns la concluzia că distanța de 2 metri între oameni nu este suficientă pentru evitarea răspândirii coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Experţii Chia Wang de la Universitatea Naţională Sun Yat-sen din Taiwan, Kimberly Prather şi Robert Schooley de la Universitatea din San Diego, au solicitat ”testarea pe scară largă”, pentru a găsi cazurile asimptomatice.

Ei spun că purtarea măştii este esenţială pentru a controla răspândirea virusului și au dat exemple ţări precum Singapore, Hong Kong şi Taiwan unde toată lumea poartă mască.

ADVERTISEMENT

Imunitatea dezvoltată de oameni la noul coronavirus ar putea dura doar șase luni

”Datele arată că noul coronavirus se răspândeşte în mod silenţios în aerosolii exhalaţi de persoanele asimptomatice care sunt extrem de contagioase”, au explicat oamenii de știință.

”Aceste date sugerează că recomandarea OMS privind păstrarea unei distanţe de doi metri nu este suficientă în multe condiţii interioare. Aici aerosolii pot rămâne în aer mai multe ore şi se pot transmite prin curenţii de aer pe distanţe mai mari de doi metri”, au menționat cercetătotii.

ADVERTISEMENT

Experții olandezi au remarcat că introducerea ”pașapoartelor de imunitate” ar putea fi inutilă în contextul în care nu se știe dacă cei imunizați rămân imunizați pentru o perioadă notabilă de timp, studiul lor arătând că imunitatea ar putea dura doar șase luni.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea bolilor din SUA a ajuns la concluzia că testele de anticorpi utilizate pentru a determina dacă persoanele au fost infectate în trecut cu noul coronavirus ar putea fi greșite în jumătate din cazuri.

ADVERTISEMENT

Cercetătoarea Elizabeth Fischer a surprins cele mai spectaculoase imagini microscopice cu SARS-CoV-2, în condițiile în care virusul e de 10.000 ori mai mic decât un fir de păr uman.

ADVERTISEMENT