ADVERTISEMENT
News

Distanțare socială zero! Zeci de oameni înghesuiți în parcul Sebastian la un eveniment organizat de Primăria Sectorului 5

Autor: Adrian Ilie | 23.08.2020 | 10:32
Distanțare socială zero! Zeci de oameni înghesuiți în parcul Sebastian la un eveniment organizat de Primăria Sectorului 5
Oamenii s-au înghesuit în afara țarcului/ Foto: Libertatea

Primăria Sectorului 5 a organizat un spectacol în parcul Sebastian la care au asistat zeci de persoane au asistat, fără ca organizatorii să impună respectarea normelor de protecție împotriva epidemiei. Oamenii s-au adunat în grupuri mari și au dansat în horă, fără ca organizatorii să intervină, scrie Libertatea.

ADVERTISEMENT

Nici artiștii care au urcat pe scenă nu au sfătuit spectatorii să respecte regulile de prevenție, ba chiar i-au îndemnat ”să mai și trăiască”.

Spectacolul din parcul Sebastian a fost organizat de către Centrul Cultural și de Tineret ”Ștefan Iordache” din subordinea Primăriei Sectorului 5. La concertul în aer liber au fost invitați să cânte Florin Vasilică, fiul lui Liviu Vasilică, Irina Loghin, Corina Chiriac și Constantin Enceanu.

Oamenii s-au înghesuit în afara țarcului amenajat

Primăria a amenajat un țarc în fața scenei, unde a fost permis accesul a 100 de oameni, pe scaune, cu distanță între ele, așa cum prevede legislația referitoare la combaterea epidemiei.

ADVERTISEMENT

Problemele au apărut ca urmare a faptului că cei care nu au apucat să intre în spațiul astfel amenajat s-au  oprit la marginea lui și acolo s-a creat aglomerația. În plus, nu a fost respectată obligativitatea purtării măștii de protecție la spectacolele în aer liber. Ce-i drept, participanții au primit gratuit măști din partea organizatorilor, însă cei mai mulți nu au purtat-o sau au purtat-o incorect.

La scurtă vreme după începerea spectacolului, au fost uitate complet regulile de distanțare oamenii începând să danseze, uneori chiar în hore cu mai mulți participanți.

Ba chiar unul dintre artiști, Florin Vasilică, i-a îndemnat pe spectatori să se ridice de pe scaune și să danseze pentru că ”trebuie să mai și trăiască”.

ADVERTISEMENT

În aceste circumstanțe, paznicii au fost ignorați atunci când le mai atrăgeau oamenilor atenția să poarte masca sau să păstreze distanța unii față de alții.

Nu este pentru prima dată când Primăria Sectorului 5 organizează spectacole fără ca regulile de prevenție să fie respectate. Tot în parcul Sebastian, de Ziua Iei, oamenii au încins hore și sârbe, iar organizatorii și Poliția Locală s-au limitat la câteva avertismente verbale la adresa celor care nu poartă mască. După eveniment, oficialii de la Sectorul 5 au afirmat că nu se poate vorbi de încălcarea regulilor pentru că organizatorii au verificat ca cei care dansează în horă să fie membri ai aceleiași familii.

ADVERTISEMENT

De asemenea, un alt concert a avut loc în luna iulie, eveniment la care artiștii invitați s-au îmbrățișat cu fanii.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!