News

Distanțarea socială atrage reacții negative! „Nu s-a infectat nimeni la coafor sau la cumpărături”

03.04.2020 | 15:13
Distantarea sociala atrage reactii negative Nu sa infectat nimeni la coafor sau la cumparaturi
ADVERTISEMENT

Distanțarea socială atrage reacții negative! Cel puțin aceasta este concluzia profesorului Hendrik Streeck, directorul Institutului de Virusologie de la Spitalul Universitar din Bonnhas.

Distanțarea socială atrage reacții negative!

Acesta a transmis că noul coronavirus nu se transmite atât de uşor pe cum am fost avertizaţi. De altfel, cercetările efectuate de profesor chiar într-o zonă din Germania puternic afectată arată că noul coronavirus nu a fost găsit pe nicio suprafaţă din casa unei familii infectate.

ADVERTISEMENT

El a studiat zona Heinsberg, grav afectat de coronavirus, cu 1302 cazuri confirmate şi 32 de decese la o populaţie de 250.000 de locuitori

Distanțarea socială atrage reacții negative!

Profesorul spune acum că virusul nu a putut fi găsit pe clanţele uşilor sau pe blana animalelor de companie.

ADVERTISEMENT

 „Nu există cazuri dovedite de infecţii la cumpărături sau la coafor. Virusul se răspândeşte în alte locuri: la petrecerile de la Iscghl, cluburile din Berlin sau la meciul de fotbal din Bergamo”, a declarat Streeck.

Medicul a făcut și referiri la marile focare din Europa, staţiunea de ski din Tirol care ar fi responsabilă pentru jumătate din infecţiile din ţările nordice.

ADVERTISEMENT

De asemenea, acesta a mai amintit de mediul de fotbal din Champions League dintre Atalanta Bergamo şi Valencia, disputat cu 45000 de oameni în tribune.

Hendrik Streeck, directorul Institutului de Virusologie de la Spitalul Universitar din Bonnhas mai spune că pacientul zero din Germania şi-a infectat doar colegii, nu şi pe alţi oaspeţi ai hotelului în care era cazat.

ADVERTISEMENT

Declarațiile profesorului nu au rămas fără urmări.  O echipă de 40 de cercetători vor studia mai atent acum la Heinsberg cum se răspândeşte exact virusul pentru a putea afla cum ajung oamenii să fie infectaţi fără să ştie. În plus, măsurile de distanţare socială care sufocă economia ar putea fi relaxate.

ADVERTISEMENT
Tags: