Divock Origi, blestemul antrenorilor de la marile cluburi ale Europei. A demis patru în 2019! Valverde e unul dintre ei

Adrian Baciu   
în Fotbal international
14/01/2020, 16:34
Divock Origi, blestemul antrenorilor de la marile cluburi ale Europei. A demis patru în 2019! Valverde e unul dintre ei
Divock Origi, blestemul antrenorilor de la marile cluburi ale Europei. A demis patru în 2019! Valverde e unul dintre ei. Sursa foto: hepta.ro

Divock Origi este unul dintre jucătorii căruia Liverpool îi datorează parcursul fenomenal din sezonul trecut de Champions League. Belgianul a marcat în semifinala de poveste cu Barcelona, câștigată de cormorani pe Anfield cu 4-0, dar și în finala cu Tottenham. Golurile jucătorului de 24 de ani s-au dovedit, în timp, a fi capitale pentru demiterile lui Valverde și Pochettino.

Divock Origi, blestemul antrenorilor de la echipele de top ale Europei

Divock Origi poate fi considerat un adevărat blestem pentru antrenorii de top din Europa. Golurile sale au provocat multă tensiune la echipele mari de pe continent, iar ulterior au adus demiteri de răsunet.

Cea mai recentă victimă plecată la un moment dat din bocancul lui Origi este Ernesto Valverde, tehnicianul Barcelonei. Demis pe 13 ianuarie, Valverde are în cârcă greaua eliminare din luna mai, din semifinalele UEFA Champions League.

Pe 7 mai 2019, Anfield a găzduit un meci de pomină, Liverpool – Barcelona 4-0, în care ”cormoranii” întorceau un 0-3 de pe Camp Nou și se calificau în ultimul act din Liga Campionilor. ”Dubla” lui Origi (7, 79) l-a trimis pe Valverde în corzi, iar demiterea sa a fost o chestiune de timp.

Mereu, fanii Barcelonei i-au reproșat lui Ernesto Valverde fața palidă a echipei în meciurile din fazele superioare ale Ligii Campionilor.

Interesant este faptul că, până la meciul cu Barcelona, Origi nu mai înscrisese niciodată în Liga Campionilor. În mai, acesta a devenit cel de-al 50-lea jucător din istoria lui Liverpool care marchează în această competiție, de la introducerea noului format.

Rafa Benitez și Mauricio Pochettino, alte ”victime” de top ale lui Origi

Origi a fost erou pentru Liverpool și în finala Ligii Campionilor din sezonul trecut. Intrat pe parcurs, belgianul a stabilit scorul final, 2-0, cu un gol în minutul 87. Ulterior, mandatul lui Pochettino pe banca lui Spurs s-a încheiat.

Rafa Benitez, un antrenor de renume din fotbalul european, cu Liga Campionilor în palmares, a avut cariera ”retezată” de un gol marcat de Origi. Newcastle a încasat gol din piciorul belgianului în sezonul trecut, iar Benitez a fost îndepărtat de pe St James’ Park.

În februarie 2019, Origi a marcat într-un Liverpool – Watford 5-0. După câteva luni, Javi Gracia, antrenorul londonezilor, a fost demis. Același lucru l-a pățit portughezul lui Everton, Marco Silva. Origi a marcat într-un derby Mersyside, iar tehnicianul a fost demis.

Antrenori ”demiși” după ce echipele lor au primit gol de la Origi:

  • Ernesto Valverde, demis de la Barcelona
  • Rafa Benitez, demis de la Newcastle
  • Mauricio Pochettino, demis de la Tottenham
  • Javi Garcia, demis de la Watford
  • Marco Silva, demis de la Everton
Închide ×