Sport

Război pe Twitter după controversata primă pagină din The West Australian. ”Acum valea, prietene!”, a titrat cotidianul după deportarea lui Djokovic

Juridic, saga Djokovic s-a încheiat cu decizia de deportare a numărului 1 mondial ATP. Duelul reacțiilor pro și contra, oricum extrem de aprins, s-a transformat într-un război după un titlu din media de la Antipozi.
17.01.2022 | 10:45
Razboi pe Twitter dupa controversata prima pagina din The West Australian Acum valea prietene a titrat cotidianul dupa deportarea lui Djokovic
ADVERTISEMENT

Cazul Djokovic a ajuns la final după mai bine de o săptămână în care a ținut capul de afiș inclusiv în rândul celor care nu-s neapărat fani ai sportului. Numărul unu mondial în tenisul masculin a fost deportat.

Discuțiile pe marginea subiectului sunt însă departe de final. Iar teatrul războiului declarațiilor este social media, dar și media tradițională.

ADVERTISEMENT

Cu adevărat un titlu ”bombă” în războiul taberelor pro și anti-Djokovic: ”Acum valea, prietene!”

Ați aflat deja modul în care a reacționat presa internațională după anunțarea verdictului în cazul Djokovic. Ei bine, în ultimele ore, un titlu de primă pagină a pus paie pe foc, inflamând spiritele și așa încinse.

”Acum valea, prietene”, a scris ”The West Australian”. Vorbim despre singurul cotidian publicat la Perth, în West Australia.

ADVERTISEMENT
Djokovic scandal
The West Australian a declanșat un adevărat război pe Twitter cu titlul de primă pagină legat de cazul Djokovic.

O publicație cu o istorie de aproape 200 de ani, înființată pe 5 ianuarie 1833. Astfel că este al doilea cel mai vechi ziar care este publicat la Antipozi.

Cotidianul este deținut de Seven West Media. La fel ca și cealaltă publicație majoră din acest stat, The Sunday Times. Și, potrivit datelor de audiență, are cea mai mare rată de penetrare din țară (84%).

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, evident, un astfel de titlu nu putea să nu rămână fără urmări. Mai cu seamă că The West a promovat agresiv modul în care a tratat subiectul Djokovic.

Reacții din Serbia, dar nu numai

Reacțiile din Serbia nu s-au lăsat așteptate. ”De necrezut! Ei au fost și primii care s-au lăudat cu această copertă”, a scris Blic.

ADVERTISEMENT

”Dezgustător! După tot ce i-ați făcut, nu merita un așa tratament” sau „Presă de mâna a doua, turneu de mână a doua, țară de mână a doua!”, sunt două dintre exemple.

Fanii sârbi au fost însă mult mai duri. Și au replicat cu o mulțime de imagini în care populația indigenă de la Antipozi este în lanțuri.

La fel de multe postări au făcut referințe la nazism. Și au pus semn de egalitate între Novak Djokovic și Jesse Owens.

ADVERTISEMENT