Sporturi

Djokovic, elogii pentru învinsul Nadal: “L-am învins pe cel mai bun din lume”

14.07.2018 | 19:18
Djokovic elogii pentru invinsul Nadal Lam invins pe cel mai bun din lume
Nadal şi Djokovic nu sunt doar rivali, ci şi foarte buni prieteni.

Djokovic, elogii pentru învinsul Nadal. A doua semifinală de la Wimbledon 2018 a fost o confruntare istorică, întinsă pe parcursul a două zile, între Novak Djokovic şi Rafael Nadal. A fost o victorie în cinci seturi pentru jucătorul sârb, scor 10-8 în manşa decisivă.

După această victorie, Novak Djokovic a vorbit în termeni elogiativi despre adversarul său. De altfel, între Nole şi Nadal există o veche prietenie, dar şi cea mai mare rivalitate din istoria sportului alb. Cei doi s-au înfruntat de nu mai puţin de 52 de ori de-a lungul carierei, cu 27 de victorii pentru sârb, incluzând-o aici şi pe cea obţinută astăzi.

“Este greu să găseşti cuvintele după un asemenea meci. Am câştigat împotriva celui mai bun jucător din lume, la capătul uneia dintre cele mai bune partide pe care am disputat-o între noi. A fost incredibil acest meci pe care l-am jucat. Este clar că diferenţa a fost făcută de lucruri mărunte, de câteva detalii.

Djokovic, elogii pentru învinsul Nadal
Partida dintre Djokovic şi Nadal a fost întreruptă vineri noapte, la capătul a trei seturi intense.

Djokovic, elogii pentru învinsul Nadal. Nole îl înfruntă pe Kevin Anderson în finală

Când termini de jucat la ora 23:00 (ora 1:00 a României, când s-a întrerupt jocul vineri noapte) şi următoarea dimineaţă eşti din nou pe teren pentru încălzire, nu este deloc uşor. Dar sunt foarte mândru de cum a decurs această zi pentru mine. Kevin Anderson va avea o zi în plus de odihnă, dar jucăm în finala Wimbledon, iar asta este o realizare uriaşă pentru mine. Trebuie să mă bucur de meci”, a declarat Novak Djokovic după finalul partidei.

Novak Djokovic îl va înfrunta pe Kevin Anderson, cel care i-a învins pe Roger Federer şi John Isner, după alte două meciuri maraton, în finala de la Wimbledon 2018. Partida este programată duminică, de la ora 16:00. Nole va juca pentru cel de-al patrulea său titlu de Grand Slam la Wimbledon, în vreme ce pentru sud-african ar fi primul titlu major.

Tags: