Sport

Novak Djokovic, primire triumfală la Belgrad, după titlul câștigat la Wimbledon. Așteptat de 10.000 de fani și cu focuri de artificii. Video

Novak Djokovic a câștigat pentru a 4-a oară la rând și a 7-a oară în carieră la Wimbledon, iar fanii sârbi au făcut noapte albă pentru a-l celebra cum se cuvine la întoarcerea acasă.
12.07.2022 | 10:23
Novak Djokovic primire triumfala la Belgrad dupa titlul castigat la Wimbledon Asteptat de 10000 de fani si cu focuri de artificii Video
Peste 10.000 de fani l-au întâmpinat pe Novak Djokovic la Belgrad după ce a câștigat la Wimbledon. Foto: twitter
ADVERTISEMENT

Novak Djokovic a lăsat în urmă episodul Australian Open, dar și înfrângerea în fața lui Nadal, la Roland Garros. A devenit din nou rege pe iarba de la Wimbledon, iar la întoarcerea acasă fanii sârbi i-au făcut o primire impresionantă.

”Acum sunt în vacanță”, a anunțat Djokovic

Imediat după ce a aterizat, Novak Djokovic s-a îndreptat spre Primăria Belgradului. Acolo unde, potrivit surselor locale, a fost așteptat de peste 10.000 de fani.

ADVERTISEMENT

”Mii de oameni au venit în această seară pentru a-l saluta pe unul dintre cei mai mari sportivi sârbi ai tuturor timpurilor și pe un erou național care preferă să-și riște cariera decât să se supună NWO”, a postat, pe twitter, BasedSerbia.

În momentul în care a prezentat trofeul, mulțimea a izbucnit în urale. Iar piața s-a umplut de steaguri ale Serbiei care fluturau în onoarea campionului.

ADVERTISEMENT

Apoi Djokovic a oferit mulțimii 20 de mingi cu autograf, iar petrecerea a continuat până târziu în noapte. Din program nu au lipsit un concert, dar și un impresionant foc de artificii.

În ceea ce privește planurile de viitor, Djokovic a anunțat că dorește să se odihnească două săptămâni. Dar, despre programul competițional, a precizat că lucrurile nu țin de el.

ADVERTISEMENT

Desigur, Nole și-ar dori să fie prezent la US Open. Mai ales că este acum la un singur titlu de Grand Slam de liderul all-time, Rafa Nadal. Numai că americanii au precizat că nu vor permite accesul jucătorilor nevaccinați. Iar Djokovic a precizat din nou că nu este vaccinat și nici nu intenționează să o facă.

”Acum sunt în vacanţă. Dacă voi juca sau nu la un turneu în curând, voi vedea. Mă voi odihni două săptămâni, pentru că ultimele zile au fost obositoare.

ADVERTISEMENT

Apoi, vom vedea, eu aştept o veste bună din Statele Unite pentru că îmi doresc să merg, să joc un turneu sau două înainte de US Open.

Nu sunt vaccinat şi nu intenţionez să mă vaccinez, aşa că singura veste bună pe care o pot primi este ca ei să renunţe la obligativitatea cardului verde de vaccinare pentru intrarea în SUA. Sau o scutire. Nu ştiu. Nu am multe răspunsuri”, a spus sârbul, citat de ESPN.

 

ADVERTISEMENT