News

Dmitri Medvedev, amenințare la adresa SUA. ”Un pachet cu rachete Zircon a plecat către țărmurile NATO”

Dmitri Medvedev lansează noi avertizări pentru occident. Acesta a amenințat SUA. Fostul președinte al Rusiei a spus că un pachet cu rachete Zircon a plecat către țărmurile NATO
05.01.2023 | 22:25
Dmitri Medvedev amenintare la adresa SUA Un pachet cu rachete Zircon a plecat catre tarmurile NATO
Dmitri Medvedev amenință SUA cu rachetele Zircon. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Fost lider la Kremlin, în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev amenință lumea occidentală cu noile rachete Zircon intrate în dotarea armatei ruse.

Dmitri Medvedev amenință SUA cu rachetele Zircon

La mijlocul acestei săptămâni, Ambasada SUA la Moscova a postat, pe Facebook, un mesaj video în care își arată solidaritatea faţă de ruşii ce se opun războiului declanşat de ţara lor împotriva Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Cu titlul ”Un apel către poporul Rusiei”, clipul , care durează 50 de secunde, arată imagini cu distrugerile provocate de bombardamentele ruseşti în Ucraina, afirmând că tot ce se întâmplă acolo ”nu este demn pentru voi”, pentru cetăţenii ruşi.

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a avut o reacție furioasă după mesajul diplomației SUA de la Moscova. Acesta a transmis Statelor Unite că rachetele hipersonice ruseşti Zircon vor fi în curând aproape de ţărmurile NATO.

ADVERTISEMENT

Principalul cadou de Anul Nou cu un pachet de muniţii compus din rachete Zircon a plecat ieri (n.r. miercuri) către ţărmurile NATO”, a spus Medvedev, făcând trimitere la anunțul anterior al preşedintelui Putin despre lansarea unei nave militare ruseşti echipate cu rachete hipersonice.

”Raza de utilizare a acestora este de 1.000 km cu o viteză de deplasare de Mach 9 (de nouă ori viteza sunetului) și capacitatea de a depăși orice apărare antirachetă.

ADVERTISEMENT

Aşadar, bucuraţi-vă! Asta va face să reflecteze pe oricine este o ameninţare directă pentru Rusia sau aliaţii noştri”, a mai amenințat fostul preşedinte rus, conform AA.com.

Prima navă rusească dotată cu rachete Zircon a plecat spre Atlantic

Miercuri, 4 ianuarie, Vladimir Putin a participat prin videoconferință la lansarea la apă a unei fregate care este înarmată cu noile rachete hipersonice de croazieră Zircon, despre care a spus că sunt unice în lume.

ADVERTISEMENT

”Participăm astăzi la un eveniment important, chiar semnificativ: fregata Amiral Gorshkov începe un marș de lungă durată pe mare. Până aici nu ar fi nimic neobișnuit, numai că nava este echipată cu cel mai recent complex de rachete Zircon, care nu are egal în lume. 

Nicio altă țară din lume nu dispune de asemenea armamente puternice. Sunt sigur că acestea vor proteja în mod fiabil Rusia de potențiale amenințări externe și vor contribui la asigurarea intereselor naționale ale țării noastre”, a spus Putin.

ADVERTISEMENT