News

Dmitri Medvedev, amenințări la adresa Vestului: “Rusia are forța de a-i pune la punct pe toți dușmanii noștri impertinenți”

Dmitri Medvedev, fost președinte al Federației Ruse, a lansat o serie de acuzații la statelor occidentale, acuzându-le de un complot împotriva țării sale.
17.03.2022 | 12:11
Dmitri Medvedev amenintari la adresa Vestului Rusia are forta de ai pune la punct pe toti dusmanii nostri impertinenti
ADVERTISEMENT

Dmitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei și apropiat al lui Vladimir Putin, a făcut recent o serie de declarații legate de situația din Ucraina, dar și despre relația dintre țara sa și statele occidentale, notează Reuters.

Complotul împotriva Rusiei

În discursul său, Medvedev a ținut să sublinieze faptul că, Statele Unite ale Americii au complotat împotriva Federației Ruse. În plus, fostul președinte a mai adăugat că americanii au alimentat o rusofobie pe care a descris-o ca fiind “dezgustătoare”.

ADVERTISEMENT

Ulterior, acesta a lansat și o amenințare la adresa celor pe care îi percepe ca fiind inamici ai Rusiei și a explicat că țara sa are forța necesară pentru a-i pedepsi.

“Aceasta (n.r. complotul) nu va reuşi: Rusia are forţa de a-i pune la punct pe toţi duşmanii noştri impertinenţi”, a mai adăugat Medvedev.

ADVERTISEMENT

O poziție similară a avut și Vladimir Putin, care, într-un discurs ținut marți a vorbit despre persoanele cu mentalități occidentale din țara sa pe care îi consideră trădători. El mai consideră că aceste persoane fac parte dintr-o încercare a occidentalilor de destabiliza Federația Rusă.

Medvedev, declarații acide la adresa vestului

De la începutul conflictului din Ucraina, Dmitri Medvedev, în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a avut o serie de declarații agresive la adresa statelor occidentale care au impus sancțiuni asupra țării sale.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii a atras atenția asupra limbajului folosit de ministrul francez al finanțelor, Bruno Le Maire, care afirma că occidentali vor declara război economic Rusiei. Oficialul rus explica că astfel de sancțiuni s-au transformat și în confruntări armate.

“Astăzi, un anume ministru francez a spus că au declarat război economic Rusiei. Supravegheaţi-vă limbajul, domnilor! Şi nu uitaţi că în istoria umanităţii războaiele economice s-au transformat adesea în războaie adevărate”, scria atunci pe Twitter fostul președinte al Rusiei.

ADVERTISEMENT