News

Dmitri Medvedev șochează cu un mesaj tăios: Rusia nu mai are nevoie de relaţii diplomatice cu Occidentul

Fostul preşedinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, susține că țara sa nu mai are nevoie de relaţii diplomatice cu Occidentul. Mesajul dur este o reacție a sancțiunilor impuse Moscovei.
26.02.2022 | 15:01
Dmitri Medvedev socheaza cu un mesaj taios Rusia nu mai are nevoie de relatii diplomatice cu Occidentul
ADVERTISEMENT

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a transmis că Rusia nu mai are nevoie de relaţii diplomatice cu Occidentul.

În urma războiului din Ucraina, Rusia a primit mai multe sancțiuni economice, iar acest lucru a stârnit furie în dreptul autorităților de la Kremlin.

ADVERTISEMENT

Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, și-a exprimat indignarea pe pagina sa de pe reţeaua socială rusă VK. Fostul președinte al Rusiei a spus că e momentul “să se pună lacătul pe ambasade”, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Rusia nu mai are nevoie de relaţii diplomatice cu Occidentul, trasmite fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev

Dmitri Medvedev (centrul imaginii). Foto: Hepta.ro

Conflictul din Ucraina a zguduit întreg mapamondul. Totul se petrece cu rapiditate, iar sancțiunile anunțate de liderii occidentali au fost criticate de fostul lider de la Moscova.

ADVERTISEMENT

Actualul vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse a mai spus că Moscova îşi va continua operaţiunile în Ucraina până când va realiza obiectivele fixate de preşedintele Vladimir Putin.

Conform sursei citate, Roskomnadzor (autoritatea de reglementare a comunicaţiilor din Rusia) a ordonat sâmbătă ca mass-media din Rusia să suprime în conţinuturile sale orice referinţă la civili ucişi de armata Federaţiei Ruse în Ucraina.

ADVERTISEMENT

De asemenea, au fost blocați termeni precum “invazie”, “ofensivă” sau “declaraţie de război”.

Intervenţia în Ucraina este denumită oficial “o operaţiune militară specială”, menită să “menţină pacea”.

ADVERTISEMENT

Sancțiunile impuse Rusiei l-au enervat pe fostul președinte Dmitri Medvedev

Războiul pornit de Rusia în Ucraina a a dus sancţiuni economice tot mai dure asupra Moscovei. Se ia din nou în calcul și excluderea Rusiei din sistemul SWIFT.

”Sancțiunile agreate de Consiliul European vor acoperi sectoarele financiar, energetic, al transporturilor, bunurile cu dublă utilizare, precum și controlul și finanțarea exporturilor, politica de vize, listările adiționale ale unor persoane și entități, precum și noi criterii de listare”, anunța”, a anunțat Administrația Prezidențială a României, într-un comunicat emis vineri.

Între timp, UE, SUA și Marea Britanie au transmis că vor îngheța activele lui Vladimir Putin și ale ministrului său de externe Serghei Lavrov.

ADVERTISEMENT