News

Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de externe, vine în București. Cine îl primește pe oficialul de la Kiev

Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de externe, va veni vineri, 22 aprilie, în România. Cu cine urmează să discute oficialul de la Kiev pe tema invaziei Rusiei în țara sa?
21.04.2022 | 22:44
Dmitro Kuleba ministrul ucrainean de externe vine in Bucuresti Cine il primeste pe oficialul de la Kiev
ADVERTISEMENT

Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de externe, va face vineri o vizită în România. El se va întâlni la București cu ministrul român de externe, Bogdan Aurescu.

Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de externe, se va întâlni vineri la București cu Bogdan Aurescu

Dmitro Kuleba va pune piciorul în România după o vizită în Bulgaria, unde a solicitat arme pentru țara sa, pentru ca să poată duce mai departe războiul cu Rusia.

ADVERTISEMENT

După ce se vor consulta pe tema războiului, Dmitro Kuleba și Bogdan Aurescu vor susține o conferință de presă și vor răspunde la întrebările jurnaliștilor.

Ce a declarat Dmitro Kuleba în Bulgaria

În Bulgaria, Kuleba a fost la începutul săptămânii. Aici, a afirmat că refuzul de a livra arme Ucrainei echivalează cu susținerea  ”agresiunii ruse și exterminarea ucrainenilor”.

ADVERTISEMENT

 ”Cei care nu doresc, care ezită, care vorbesc împotriva furnizării de armament Ucrainei, practic sprijină agresiunea rusă și exterminarea cetățenilor noștri”, a precizat Kuleba în Bulgaria, țara care nu vrea să livreze arme Kievului.

De asemenea, Kuleba a avut o întrevedere și cu preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, despre care se spune că este un simpatizant al rușilor. Ulterior, Rumen Radev a declarat că țara pe care o conduce va continua să ofere ‘”sprijin total Ucrainei în funcţie de posibilităţile noastre.”

ADVERTISEMENT

”Încă o dată, insistăm să se pună capăt cât mai repede acestui război fără sens între două popoare slave frăţeşti”, a subliniat președintele bulgar, precizând și că autoritățile naționale au primit până acum 91.000 de refugiaţi ucraineni şi a oferit un ajutor umanitar de 1,5 milioane de euro.

Bulgaria, asemeni Ungariei, este printre puținele țări din NATO care nu vor să livreze armament Ucrainei, deoarece se tem că ar putea deveni părți din conflict.

ADVERTISEMENT

De altfel, joi seara, Kuleba a scris pe Twitter un mesaj în care a menționat că a vorbit cu omologul său din Republica Moldova, salutând interzicerea panglicii ordinului Sfântul Gheorghe și  semnele Z  și V, care reprezintă agresiunea Moscovei în Ucraina.

ADVERTISEMENT
Tags: