News

DN1A Ploiești – Brașov, blocat din cauza aluviunilor ajunse pe partea carosabilă

Circulația este oprită pe Drumul Național 1A Ploiești - Brașov. Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri la km 173.
29.08.2021 | 09:31
Circulația este oprită pe Drumul Național 1A Ploiești - Brașov. Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri la km 173.
ADVERTISEMENT

Vremea creează din nou probleme pe drumurile naționale. Circulaţia este blocată duminică dimineață pe DN 1A Ploiești-Brașov.

Problemele au apărut în apropierea zonei Babarunca, județul Brașov, din cauza aluviunilor, informează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

ADVERTISEMENT

Aluviunile au ajuns pe partea carosabilă, iar traficul rutier este oprit pe ambele sensuri, pentru aproximativ 30 de minute, pe DN 1A Ploiești-Brașov, la kilometrul 173, în apropierea zonei Babarunca, județul Brașov. Se acționează pentru remedierea situației, conform Antena3.

Drumul Național 1A Ploiești – Brașov, blocat din cauza aluviunilor. Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri la km 173

Totodată, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române transmite că pe principalele șosele se circulă în condițiile unui carosabil umed, cu valori de trafic normale și vizibilitate bună.

ADVERTISEMENT

Este vorba de autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București – Ploiești, dar și DN 1 Ploiești – Brașov și DN7 Pitești-Sibiu.

Infotrafic le recomandă șoferilor să manifeste prudență la volan și să crească distanța de siguranță între vehicule.

ADVERTISEMENT

„Având în vedere că în mai multe zone, traficul se desfăşoară în condiţiile unui carosabil umed (de ploaie), recomandăm conducătorilor auto să manifeste prudenţă la volan, să se asigure şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare, dar și să crească distanţa de siguranţă între vehicule.

În plus, conducătorii auto trebuie să verifice înainte de a porni la drum ca autovehiculele să aibă în funcțiune sistemele de dezaburire, care să le asigure o bună vizibilitate”, transmite Infotrafic.

ADVERTISEMENT

Probleme grave pe DN1A

La începutul lunii, Centrul Infotrafic din cadrul Poliției Române anunțase că DN1A (Ploiești – Cheia – Brașov) s-a surpat în zona localității Babarunca.

„Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe sensul către Ploiești al DN1A Brașov-Ploiești, la kilometrul 168, în apropierea localității Babarunca, județul Brașov, în urma condițiilor meteo din ultima perioadă, a avut loc o alunecare de teren pe o lungime de aproximativ 30 – 40 de metri.

Traficul rutier este restricționat pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone”, se arata într-un comunicat Infotrafic.

ADVERTISEMENT
Tags: