News

DNA a închis al doilea dosar al lui Robert Negoiță. La cât se ridica prejudiciul

05.08.2020 | 18:20
DNA a inchis al doilea dosar al lui Robert Negoita La cat se ridica prejudiciul
DNA a închis al doilea dosar împotriva lui Robert Negoiță.
ADVERTISEMENT

Al doilea dosar împotriva lui Robert Negoiță a fost închis de DNA. Edilul sectorului 3 era acuzat în dosar de evaziune fiscală și un prejudiciu adus bugetului de 77,1 milioande de lei.

Dosarul, legat de vânzarea a 1250 de imobile din trei ansambluri rezidențiale din Voluntari și Popești Leordeni, a fost clasat pe motiv că “fapta nu există“.

ADVERTISEMENT

Procurorii DNA au comunicat astăzi că Negoiță nu și-a ascuns nici imobilele, nici sursa impozabilă și că se exclude existența vreunui element fraudulos.

DNA închide al doilea dosar împotriva lui Robert Negoiță

În februarie și aprilie 2016, sub mandatul Laurei Codruța Kovesi, DNA a deschis două dosare împotriva primarului sectorului 3.

ADVERTISEMENT

În primul dosar Negoiță era acuzat, împreună cu arhitectul șef și secretarul primăriei sectorului 3, de abuz în serviciu.

După 2 ani, în septembrie 2018, cei trei au fost găsiți nevinovați și cazul a fost clasat.

Robert Negoiță era acuzat de un prejudiciu de 77,1 milioane lei

Al doilea dosar a fost deschis în aprilie 2016. Negoiță era acuzat de evaziune fiscală în formă continuată, de această dată ca administrator al unei societăți comerciale. La acea vreme era tot primar al sectorului 3.

ADVERTISEMENT

Între 2006 și 2009, acesta a efectuat un număr de 1250 de tranzacții imobiliare din care a obținut venituri de 364.714.645. lei. Robert Negoiță era acuzat că s-ar fi sustras de plata TVA-ului în valoare de 77,1 milioane lei.

După 4 ani de la deschiderea dosarului, acesta a fost clasat pe motiv că “fapta nu există