News

DNA, anchetă la Jandarmeria Română. Șeful instituției, cercetat pentru că şi-ar fi pontat ore suplimentare

27.07.2020 | 14:31
DNA ancheta la Jandarmeria Romana Seful institutiei cercetat pentru ca siar fi pontat ore suplimentare
Video. Scandal la Tecuci: Un jandarm a amenințat un polițist. Prima reacție din MAI. foto: cotidianul.ro
ADVERTISEMENT

DNA a deschis o anchetă la Jandarmeria Română. Procurorii instituției din justiție fac verificări în ceea ce-l privește pe șeful instituției, colonelul Bogdan Enescu, cel care și-ar fi pontat ore suplimentare.

În cursul zilei de luni, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Sorin Despina, a confirmat informația.

ADVERTISEMENT

Acesta a prezentat şi motivele pentru care Bogdan Enescu a ajuns să lucreze mai multe ore decât în mod normal.

Anchetă DNA la Jandarmerie după ce șeful instituției şi-ar fi pontat ore suplimentare

”Confirm că există o anchetă în desfăşurare a DNA, care vizează verificarea informaţiilor apărute în spaţiul public. Jandarmeria a pus la dispoziţie toate documentele necesare şi oferă tot sprijinul pentru aflarea adevărului.

ADVERTISEMENT

Într-adevăr, există ore suplimentare în luna martie, însă acestea au fost determinate de gestionarea situaţiei COVID-19, mai ales că, în acea perioadă, inspectorul general nu a avut adjunct şi a trebuit să gestioneze mai multe activităţi”, a explicat purtătorul de cuvânt al instituţiei pentru Mediafax.

În curs, la Jandarmerie, este și un control al Ministerului Afacerilor Interne. Despre acesta, purtătorul de cuvânt al instituției spune spune că reprezintă o misiune de audit, însă această este una regulată şi e în plină desfăşurare, vizând întreaga activitate a instituţiei, şi nu aspectele semnate în spaţiul public.

ADVERTISEMENT

Cine este Bogdan Enescu

În ceea ce-l privește, Bogdan Enescu a fost împuternicit inspector general al Jandarmeriei Române în decembrie 2019 şi vine din poziţia de inspector-şef al Jandarmeriei Ilfov, funcţie ocupată din ianuarie 2013.

Colonel Enescu Bogdan, în vârstă de 46 de ani, a absolvit în 1996 Academia de Poliție Alexandru și are două masteruri la ASE în Management public și ”Administrație publică și integrare europeană”. La Universitatea Naţională de Apărare ”Carol I” a urmat mai multe cursuri postuniversitare, de ”Conducere forțe terestre la nivel operativ”, ”Conducerea forțelor armate la nivel strategic” și un Curs de specializare NATO.

ADVERTISEMENT

Acesta are 23 de ani de activitate în cadrul Jandarmeriei și a deținut funcții în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Ilfov din 2009 în prezent.

ADVERTISEMENT