News

DNA cercertează un val de pensionări medicale în Poliție din cauza depresiei. Un polițist s-a pensionat la numai 25 de ani

Suspiciuni de fraudă în pensionările medicale ale polițiștilor, jandarmilor și pompierilor. DNA și DGA au ridicat mai multe documente
04.06.2024 | 17:50
DNA cercerteaza un val de pensionari medicale in Politie din cauza depresiei Un politist sa pensionat la numai 25 de ani
Mai multe cazuri de pensionări medicale în Poliție pe caz de depresie au intrat în atenția procurorilor DNA și DGA. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Val de pensionări medicale în Poliție, cercetat de DNA. Direcția Generală Anticorupție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu DNA, au confiscat marți mai multe documente privind pensionarea pe motive medicale a unor polițiști, jandarmi și pompieri.

Polițist pensionat la numai 25 ani. Cazul a intrat în atenția procurorilor

Documentele au fost ridicate de la Direcția Medicală a MAI și Spitalul Gerota, ambele subordonate Ministerului de Interne, conform surselor oficiale citate de G4Media.

ADVERTISEMENT

Unul dintre cazurile investigate este cel al unui polițist care, la 25 de ani, a ieșit la pensie după ce în 2023 a fost prins conducând sub influența drogurilor. Acesta a ieșit din sistem după doar 5 ani, invocând motive psihologice pentru pensionare.

„În cursul lunii februarie a.c., un cadru al Inspectoratului de Poliţie Județean Satu Mare şi-a încetat raporturile de serviciu cu unitatea, ca urmare a clasării medicale inapt pentru îndeplinirea serviciului în politie, conform deciziei medicale emisă de către unitatea medicală.

ADVERTISEMENT

Dosarul de pensionare al cadrului se afla în analiza, in vederea stabilirii dreptului la pensie”, potrivit comunicatului transmis presei de către IPJ Satu Mare, citat de Antena 3 CNN.

De asemenea, presa locală scrie că tânărul ar fi fost declarat apt medical și limitat pentru a lucra la doar patru ore pe zi.  El a ieșit la pensie cu 3.000 de lei pe lună.

ADVERTISEMENT

Anchetă DNA și DGA privind pensionările medicale pe caz de depresie din MAI

Direcția Generală Anticorupție a inițiat cercetările din proprie inițiativă și, sub coordonarea procurorilor DNA, investighează procedura de pensionare pe motive medicale a unor angajați MAI.

Anchetatorii au dubii privind legalitatea eliberării documentelor medicale necesare pentru clasificarea angajaților ca fiind “apt limitat” sau “inapt” pentru serviciul în poliție, având în vedere numărul mare și în creștere al acestor cazuri.

ADVERTISEMENT

Majoritatea celor pensionați pe motive medicale au fost diagnosticați cu depresie sau alte afecțiuni similare, mai scrie G4Media. Investigația a fost inițiată în urma unei sesizări din partea Direcției Generale Anticorupție privind creșterea numărului de pensionări în MAI pe baza diagnosticelor de depresie.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”