DNA cere control judiciar pentru Olguţa Vasilescu: A fost prea agresivă pe Facebook

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
05/08/2016, 16:52
DNA cere control judiciar pentru Olguţa Vasilescu: A fost prea agresivă pe Facebook

Procurorii DNA au cerut Tribunalului Bucuresti sa impuna masura controlului judiciar fata de Lia Olguta Vasilescu, primar al Craiovei.

Procurorii DNA sustin, intr-un comunicat de presa, ca edilul din Banie ar fi incercat discreditarea unui martor denuntator din dosarul in care a fost trimis in judecata pentru coruptie.

Astfel, procurorii cer ca Vasilescu sa nu mai aiba voie sa ia legatura cu martori din dosarul sau.

Cererea vine la cateva zile dupa ce Olguta Vasilescu a postat pe Facebook, selectiv, acte din dosarul de urmarire penala, apoi i-a invitat pe simpatizantii sai sa faca aprecieri asupra probelor.

DNA mai spune ca Vasilescu a incercat discreditarea martorului denuntator, publicand o fotografie a acestuia si formuland comentarii in legatura cu credibilitatea afirmatiilor sale.

“Ca urmare, martorul a fost jignit sau amenintat cu moartea de sute de persoane care au postat pe pagina de socializare a inculpatei Vasilescu Lia Olguta. In aparenta aceasta a intervenit in discutii cerand decenta, dar tot inculpata i-a incitat pe cei care comentau”, sustine DNA.

Procurorii mai spun ca edilul a folosit un limbaj agresiv in spatiul public virtual si ca gesturile sale sunt incompatibile si contrare dispozitiilor procesual penale.

Mai mult, pe 3 august, Lia Olguta Vasilescu a exprimat o pozitie prin care s-a aparat in “aceeasi maniera”.

“Procurorii apreciaza ca luarea masurii controlului judiciar s-ar impune ca o garantie a bunei desfasurari a procesului penal, masura proportionala cu gravitatea acuzatiilor formulate in dosarul penal si conduita procesuala a inculpatei” se arata in comunicat.

Ştirea MOMENTULUI

Gigi Becali a dezvăluit cum l-a transferat pe Alexandru Stan. “Am zis că-l iau împrumut o săptămână şi îl trimit înapoi!”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×