News

DNA, descinderi la Poliția Rutieră. Doi agenți reținuți și doi plasați sub control judiciar. Ce șpagă ar fi primit

27.08.2020 | 09:50
DNA descinderi la Politia Rutiera Doi agenti retinuti si doi plasati sub control judiciar Ce spaga ar fi primit
Un bărbat din Onești a sechestrat doi muncitori. Unul dintre oameni a fost ucis Sursa foto: pressbubb.ro
ADVERTISEMENT

Procurorii de la Direcția Națională Anticorupție (DNA) au demarat percheziții de amploare, miercuri, la Serviciul de Permise Iași.

În urma verificărilor, patru agenți au fost duși la sediul DNA pentru audieri, doi fiind reținuți, iar alți doi plasați sub control judiciar.

ADVERTISEMENT

Acuzațiile aduse de procurori sunt de luare de mită, iar cei doi angajați care au fost reținuți sunt de la Poliția Rutieră și Serviciul Înmatriculări.

Doi agenți de la Poliția Rutieră, reținuți de DNA. Ce șpagă ar fi primit

DNA a descins puternic în Poliția Rutieră din Iași. Doi angajați au fost reținuți pentru 24 de ore, iar alți doi au fost plasați sub control judiciar. Aceștia sunt acuzați că au luat mită pizza în valoare de peste 6.000 de lei. Prejudiciul este estimat la aproximativ 6.500 lei, informează BZI.

ADVERTISEMENT

La mijlocul acestei săptămâni, procurorii DNA au efectuat percheziţii la o terasă, la un domiciliu, la sediul Poliției Rutiere și la Servicul de Înmatriculări auto Iaşi.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție (luare/dare de mită), săvârșite în perioada iunie 2019 – august 2020. În cursul zilei de 26 august 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții în 4 locații situate în municipiul Iași, dintre care una la sediul unei instituții publice.

ADVERTISEMENT

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, a declarat Livia Săplăcan, purtătorul de cuvânt al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Acuzațiile aduse polițiștilor

Conform publicației ieșene citată anterior, un polițiști de la Rutieră este acuzat că ar fi primit de 25 de ori șpagă, mâncare de la terasă. Valoarea mâncării se ridică la 2.650 de lei, iar pentru asta a fost reținut 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Colegul său reținut este acuzat că a luat de două ori șpagă și a făcut trafic de influență. Și el a fost reținut pentru 24 de ore. Unul dintre polițiștii plasați sub control judiciar a primit o singură dată mită, iar cel de-al doilea de patru ori. În timp ce procurorii îi acuză de luare de mită, avocații polițiștilor spun că aceștia au plătit și nu au luat niciodată șpagă.

ADVERTISEMENT