Fotbal intern

ALERTĂ în Liga 1! Primar trimis în judecată de DNA pentru finanţarea unui club

DNA a intrat puternic în fotbal în ultimele luni. Nicolae Matei, primarul oraşului Năvodari, este acuzat că ar fi direcţionat mai mulţi bani din instituţia pe care o conduce către clubul de...
28.11.2014 | 16:43
ALERTA in Liga 1 Primar trimis in judecata de DNA pentru finantarea unui club

DNA a intrat puternic în fotbal în ultimele luni. Nicolae Matei, primarul oraşului Năvodari, este acuzat că ar fi direcţionat mai mulţi bani din instituţia pe care o conduce către clubul de fotbal Săgeata, care în sezonul 2013-2014 a evoluat în Liga 1. Astăzi, DNA, prin intermediul unui comunicat, a făcut publice numele tuturor celor care vor fi cercetaţi.

“Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

MATEI NICOLAE, primar al oraşului Năvodari, în stare de arest preventiv, în sarcina căruia s-a reţinut săvîrşirea infracţiunilor concurente de:

– abuz în serviciu, în formă continuată (3 infracţiuni),
– tentativă la infracţiunea de abuz în serviciu,
– dare de mită,
– constituire a unui grup infracţional organizat.

GURGU ISIDOR, sub control judiciar pe cauţiune, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor concurente de:
– spălare a banilor (2 infracţiuni, din care una în formă continuată),
– complicitate la tentativă la abuz în serviciu,
– constituire a unui grup infracţional organizat.

SC Dormarbib Group SRL, în sarcina căreia s-a reţinut săvîrşirea infracţiunilor concurente de:
– spălare a banilor (2 infracţiuni, din care una în formă continuată),
– complicitate la tentativă la abuz în serviciu,
– constituire a unui grup infracţional organizat.

JIANU CORINA EUGENIA, la data faptelor judecător în cadrul Judecătoriei Constanţa (în prezent la Tribunalul Constanţa), în stare de libertate, în sarcina căreia s-a reţinut săvîrşirea infracţiunilor concurente de:
– abuz în serviciu (2 infracţiuni),
– luare de mită.

CĂPĂŢÎNĂ VICTORIA, în stare de libertate, în sarcina căreia s-a reţinut săvîrşirea infracţiunilor concurente de:
– complicitate la abuz în serviciu,
– constituire a unui grup infracţional organizat.

IDVU CONSTANTIN FLORIN, în stare de libertate, în sarcina căruia s-a reţinut săvîrşirea infracţiunilor concurente de:
– spălare a banilor,
– constituire a unui grup infracţional organizat.

MANU VASILE ALEXANDRU, membru în Adunarea generală a Asociaţiei Fotbal Club Săgeata Năvodari, la data faptelor, în stare de libertate, în sarcina căruia s-a reţinut săvîrşirea infracţiunii de spălare a banilor.

O parte din această sumă de bani, respectiv 2.269.510,00 lei, a fost transferată din conturile Asociaţiei Fotbal Club Săgeata Năvodari, în perioada 22 mai 2012 – 03 iulie 2013, de către inculpatul Manu Vasile Alexandru către societăţi de tip fantomă, sub acoperirea unor operaţiuni comerciale legale, în scopul ascunderii originii ilicite a sumelor respective.

Primăria oraşului Năvodari nu a comunicat în cursul urmăririi penale dacă se constituie parte civilă în cauză deşi i s-a solicitat acest lucru.

Prejudiciul total care ar fi fost cauzat în dauna primăriei Năvodari este estimat, în acest moment, la suma de 119.495.866,4 lei (26.554.636 euro) la care se adaugă un potenţial prejudiciu de 4.919.932 lei, care s-ar fi putut produce ca urmare a schimbului de terenuri cu SC Dormarbib Group SRL.

În cauză, a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri ce aparţin inculpaţilor: SC Dormarbib Group SRL, Idvu Constantin Florin, Matei Nicolae, Manu Vasile Alexandru şi Căpăţână Victoria.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Constanţa, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Menţionăm că, la data de 10 decembrie 2012, inculpatul Matei Nicolae a fost trimis în judecată de către procurorii D.N.A., pentru săvîrşirea unei infracţiuni de dare de mită (comunicatul nr.  909/VIII/3 din data de 10 decembrie 2012)”, se arată în comunicat.

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

Tags: