News

DNA, lovitură pentru PNL în prag de alegeri europarlamentare. Procurorii cer închisoare pentru Dan Motreanu

13.05.2019 | 16:11
DNA lovitura pentru PNL in prag de alegeri europarlamentare Procurorii cer inchisoare pentru Dan Motreanu

Lovitură pentru Partidul Național Liberal, când ne despart mai puțin de două săptămâni până la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019. Unul dintre candidații principalei formațiuni politice aflate în opoziție are grave probleme cu legea.

Ce se întâmplă cu Dan Motreanu, candidatul PNL pentru alegerile europarlamentare

Este vorba despre Dan Motreanu, care ocupă locul cu numărul șapte pe lista candidaților liberalilor pentru un loc în cadrul Parlamentului European de la Bruxelles. Acesta se află în vizorul Direcției Naționale Anticorupție, iar acum procurorii au decis să îi dea lovitura de grație.

Le solicită judecătorilor să aplice pedeapsa cu închisoarea pentru fostul vicepreședinte al Camerei Deputaților, în dosarul în care fusese achitat inițial.  Dan Motreanu așteaptă acum cu emoții sentința magistraților, care se vor pronunța în cazul său pe 27 mai, la doar o zi după alegerile europarlamentare.

Probleme pentru Dan Motreanu. Procurorii DNA solicită arestarea sa. Sursa foto:replicahd
Probleme pentru Dan Motreanu. Procurorii DNA solicită arestarea sa. Sursa foto:replicahd

 

Procurorii DNA cer pedeapsa cu închisoarea pentru Dan Motreanu

Potrivit procurorilor DNA care au instrumentat acest caz, în cursul anului 2008, „o persoană cu funcţie de conducere în administraţia locală, în calitate de denunțător, a pretins şi primit de la o altă persoană aproximativ un milion de euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acesteia din urmă în demersurile de punere în posesie de terenuri aflate în municipiul Buzău.

Din suma de 700.000 euro, bani primiţi efectiv de persoana denunţătoare, aceasta le-a remis inculpaţilor Scutaru George-Adrian şi Motreanu Dan Ştefan, sumele de 170.000 euro, respectiv 250.000 euro, conform unei înţelegeri anterioare. Ambele sume au fost date în acelaşi scop, respectiv pentru finanţarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale şi generale), a candidaţilor partidului din care fac parte cele două persoane ultim menţionate” , mai precizează procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Această situație a apărut cum nu se putea mai prost pentru Dan Motreanu, aflat pe lista candidaților Partidului Național Liberal pentru a ocupa un loc în Parlamentul European. Pe 26 mai 2019, românii sunt chemați la urne pentru a-i alege pe cei care vor reprezenta țara noastră la Bruxelles, în următorii 5 ani.