News

DNA, percheziții în București, Iași și Bacău, la sediul Poștei Române, într-un dosar care vizează achiziţii publice

Procurorii DNA au descins în București, Iași și Bacău. Oamenii legii fac perchiziții în cadrul unui dosar care vizează achiziții publice.
25.05.2023 | 14:02
DNA perchezitii in Bucuresti Iasi si Bacau la sediul Postei Romane intrun dosar care vizeaza achizitii publice
DNA, percheziții la Poșta Română. Foto: Facebook.
ADVERTISEMENT

Direcția Națională Anticorupție efectuează joi, 25 mai, cercetări la București, Iași și Bacău, într-un dosar care vizează “suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție referitoare la încheierea unor contracte de achiziții publice”.

Sediul mare al Poștei Române, perchiziționat de DNA

Procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași și din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău. Potrivit informațiilor apărute în mediul online, perchezițiile sunt efectuate  la sediul mare al Poștei Române și la sucursala din Iași.

ADVERTISEMENT

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție în legătură cu încheierea unor contracte de achiziții publice, comise în perioada 2022-2023.

În cursul zilei de 25 mai 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 5 locații situate pe raza municipiului București și a județelor Iași și Bacău, din care două sunt sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

ADVERTISEMENT

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași și din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău

 Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, au precizat reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție.

ADVERTISEMENT

Un cadru medical din Oradea, reținut pentru trafic de influență

DNA a raportat miercuri, 24 mai, reținerea unui asistent medical din Oradea. Bărbatul ar fi luat mită în valoare de 30.000 de euro ca să aranjeze angajarea oamenilor la spital. Cadrul medical  fiind mituit de șapte persoane, cărora le-a promis să faciliteze angajarea pe perioada pandemiei.

Oamenii legii au transmis că  în “perioada 2020 – 2022, în timpul pandemiei de COVID-19, inculpatul ar fi pretins şi primit de la şapte persoane sume de bani cuprinse între 1.500 euro – 13.500 euro, în total 29.500 euro, precum şi alte foloase necuvenite”, însă ”până în prezent, cele şapte persoane nu au fost angajate pe posturile pentru care ar fi remis inculpatului sumele de bani şi foloasele respective”,

ADVERTISEMENT

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 mai 2023, a inculpatului Crăciun Sorin Ioan, la data faptelor asistent medical în cadrul Spitalului Clinic Municipal ‘Dr. Gavril Curteanu’ Oradea ulterior în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor (după preluarea de către acesta a celei dintâi unităţi spitaliceşti), pentru comiterea a şapte infracţiuni de trafic de influenţă”, au explicat, miercuri, reprezentanții DNA.

 

 

 

 

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Andra a luat 9,96 la BAC, dar a contestat nota. Cât a primit...
Andra a luat 9,96 la BAC, dar a contestat nota. Cât a primit după recorectare
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
ROMÂNIA, la JOCURILE OLIMPICE de la Paris. LISTA COMPLETĂ a SPORTIVILOR
ROMÂNIA, la JOCURILE OLIMPICE de la Paris. LISTA COMPLETĂ a SPORTIVILOR
De ce s-au despărțit Jador și Oana Ciocan. Tânăra a rupt tăcerea
De ce s-au despărțit Jador și Oana Ciocan. Tânăra a rupt tăcerea
Facilități sporite pentru cei care au cont bancar. Noile măsuri devin obligatorii
Facilități sporite pentru cei care au cont bancar. Noile măsuri devin obligatorii
După Ileana Stana Ionescu, acum vine o altă veste tristă din lumea filmului....
După Ileana Stana Ionescu, acum vine o altă veste tristă din lumea filmului. Un actor iubit de o țară întreagă s-a stins la doar 46 de ani!
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Scriitorul român îndrăgostit la 70 de ani de o femeie cu 35 de...
Scriitorul român îndrăgostit la 70 de ani de o femeie cu 35 de ani mai mică: „Şi-ar fi dorit să fiu iubita lui secretă”