News

DNA face percheziții la sediul Oracle România! Directorul companiei ar fi acuzat de mită

07.08.2019 | 18:47
DNA face perchezitii la sediul Oracle Romania Directorul companiei ar fi acuzat de mita

Procurorii DNA fac percheziții la această oră la sediul companiei Oracle din Pipera. Potrivit G4media.ro, care citează surse judiciare, procurorii au în vizor un posibil caz de corupție în mediul privat. Astfel, ar fi vizate contracte acordate de companie unor sume foarte mari oferite drept mită.

Percheziții la sediul Oracle România din Pipera

Perchezițiile au început încă de la orele dimineții, iar principalul suspect urmează să fie adus la DNA. Potrivit sursei citate, acesta ar fi Sorin Mândruțescu, directorul general al Oracle România. Acesta și-a exprimat opinia prin intermediul avocatului său, Alexandru Chiciu:

„La acest moment nu pot face niciun comentariu întrucat nu cunosc ce acuzații formulează procurorii. Ceea ce pot spune este că am răspuns cu deschidere tuturor solicitarilor procurorilor si că voi adopta o astfel de conduită și pe viitor. Desigur, prin avocatul meu, voi cere sa aflu mai multe elemente din dosar, însa, fiind o procedură în curs, voi rămane rezervat cu declarațiile, apreciind că ele trebuiesc făcute doar în cadru institutional. Vă multumesc pentru întelegere”, a spus avocatul directorului Oracle, pentru sursa citată.

DNA a trimis percheziții la Oracle România
DNA a trimis percheziții la Oracle România *foto: gandul.info

Cine este Sorin Mândruțescu, principalul suspect al DNA în timpul perchezițiilor de la Oracle

Mîndrutescu este un nume cunoscut în business. El este șeful Oracle și fost conducător al Camerei de Comerț Americane în România (Amcham). Mîndrutescu a a fost numit la începutul guvernării Ponta în fruntea CA al CFR. A rezistat doar 5 luni. Mîndrutescu și-a dat demisia din functia de presedinte al Consiliului de Administratie al CFR SA „din motive personale”, în septembrie 2013.

Chiar dacă infracțiunea de corupție din mediul privat este una destul de rară, ea este sancțională la Codul Penal, potrivit articolului 308: ”Dispozițiile art. 289–292 și ale art. 297–301 privitoare la funcționarii publici se aplică în mod corespunzător și faptelor săvârșite de către sau în legătură cu persoanele care exercită, permanent sau temporar, cu sau fără o remunerație, o însărcinare de orice natură în serviciul unei persoane fizice dintre cele prevăzute în art. 175 alin. (2) sau în cadrul oricărei persoane juridice”, se arată în CP.