News

Primăria Târgu Mureș, investigată de DNA într-un dosar privind angajări politice. Ce spune edilul

Procurorii DNA au demarat o investigație la Primăria Târgu Mureș într-un dosar privind angajări politice. Edilul Soos Zoltan a reacționat și a cerut demisii în instituție.
27.01.2022 | 16:52
Primaria Targu Mures investigata de DNA intrun dosar privind angajari politice Ce spune edilul
DNA, anchetă la primăria Târgu Mureș privind angajările politice. Reacția edilului. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Primarul municipiului Târgu Mureş, Soos Zoltan, a anunțat că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) investighează o plângere care vizează angajări pe filieră politică în instituție.

Recent, jurnaliștii de la Recorder au publicat un reportaj cu înregistrări audio din Primăria municipiului Târgu Mureș. Potrivit acestora, consilierii primarului ar fi cerut o funcție în cadrul instituției pentru un consilier județean PSD.

ADVERTISEMENT

DNA, anchetă la primăria Târgu Mureș privind angajările politice. Reacția edilului

Într-o declarație pentru Agerpres, Soos Zoltan spune că acțiunea DNA nu ar avea legătură cu ultimele dezvăluiri din investigaţia de presă.

Acesta a spus că va iniţia o anchetă internă pentru verificarea tuturor angajărilor care s-au făcut în instituţie în ultimii cinci ani şi că şi rezultatele acesteia vor fi puse la dispoziţia procurorilor anticorupţie.

ADVERTISEMENT

”Am început verificările pe angajările din ultimii cinci ani. Am spus că dacă aşa se doreşte şi s-au luat de angajările din ultimul an, fiindcă, fireşte, deranjăm interese că nu mai merg milioane de euro afară din Primărie, e foarte bine.

Şi noi suntem verificaţi de DNA. Aşa e corect, să fie transparent, dar atunci să luăm şi înainte ce era. A fost depusă o plângere la DNA, dar nu pe acest caz (n.r. cel din ancheta jurnalistică).

ADVERTISEMENT

Au venit, au solicitat actele, noi am predat actele, nicio problemă. Vom porni ancheta pe ultimii cinci ani şi rezultatele vor fi depuse la DNA”, a declarat primarul Soós Zoltan.

Primarul din Târgu Mureș a cerut demisia a 2 consilieri personali

După scandalul declanșat în urma anchetei Recorder, în care apar doi dintre consilierii săi personali, primarul din Târgu Mureș, Soos Zoltan, a reacționat, cerându-le acestora demisia.

ADVERTISEMENT

”Consider ca fiind inacceptabil tot ceea ce s-a văzut și s-a spus în materialul de anchetă jurnalistică publicat de către Recorder.

Respectul față de lege este obligatoriu pentru toată lumea, motiv pentru care am acceptat demisia de îndată a lui Marius Libeg, și voi cere ca și Ionela Ciotlăuș, aflată în concediu, să își încheie raportul de muncă.

Îi asigur pe târgumureșeni că toate abaterile vor fi sancționate, și că toate proiectele de dezvoltare ale orașului le vom continua în virtutea transparenței și a respectului față de lege”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: