News

Doar 10% dintre cei care merg cu STB-ul plătesc călătoria. Controale sporite în Capitală

Doar 10% dintre cei care merg cu STB-ul plătesc călătoria, așa că controalele vor fi mai dese.
19.08.2021 | 19:46
Doar 10 dintre cei care merg cu STBul platesc calatoria Controale sporite in Capitala
Doar 10% dintre cei care merg cu STB-ul plătesc călătoria. Controale sporite în Capitală. Sursa foto: Colaj Fanatik / STB
ADVERTISEMENT

Sunt foarte puțini bucureșteni care își plătesc călătoria pe care o realizează cu mijloacele de transport în comun din București. Circa 10% dintre aceștia chiar achită valoarea biletului.

Controale sporite în Capitală pentru bucureștenii care nu plătesc călătoriile cu transportul în comun

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov ( TPBI) a fost cea care a făcut anunțul și care a mai transmis și că vor avea loc mai multe controale.

ADVERTISEMENT

Sporirea verificărilor se va face începând cu data de 1 septembrie, când numărul de călători va fi mai mare, având în vedere că mulți se întorc din concediu.

Asociația a mai anunțat și că de la această dată, controlorii vor fi însoțiți și de Poliție, pentru a-i amenda pe cei care călătoresc ilegal.

ADVERTISEMENT

„Foarte mulți petenți reclamă faptul că în rândul călătorilor există persoane care nu dețin titlu de călătorie, dar, printr-un comportament agresiv față de echipele de control, nu sunt sancționați.

Pentru a evita potențialele conflicte, TPBI a obținut sprijinul autorităților locale, care vor asigura prezența unor reprezentanți ai poliției în cadrul echipelor de control”, a informat compania, într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Câte persoane călătoresc zilnic cu mijloacele de transport în comun

Totuși, situația această nu este una nouă, căci numărul celor care călătoresc legal și își plătesc de fiecare dată călătoriile a scăzut constant în ultimii doi ani.

Mai exact, datele oferite de companie arată că sunt 210 500 de călători au bilete valabile într-o zi, dar numărul celor care circulă, în realitate este mult mai mare.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre circa 2,1 milioane de călători care aleg mijloacele de transport în comun din București în fiecare zi. Iată ce se arată pe siteul STB referitor la amenzi:

„Constituie contravenţie în domeniul Serviciului public de transport local de călători în regiunea București-Ilfov şi se sancţionează cu amendă, în funcţie de gravitate, următoarele fapte:

a. călătoria fără titlu de călătorie valabil sau fără un alt document justificativ sau dovadă electronică (cod QR, cod de confirmare a tranzacției etc.), stocată în telefonul călătorului, în alt dispozitiv al acestuia sau în validatorul vehiculului, care să permită efectuarea călătoriei”, se arată pe siteul societății de transport.

Cei care călătoresc fără bilet trebuie să știe că pot primi o suprataxă de 80 de lei. De asemenea, și amenzile au crescut și sunt undeva între 300 și 500 de lei.

ADVERTISEMENT