Fotbal international

Doar Juventus tremură pentru calificare. Câștigătoarele de grupă s-au impus în prima manșă a optimilor Ligii

25.02.2021 | 00:25
Doar Juventus tremura pentru calificare Castigatoarele de grupa sau impus in prima mansa a optimilor Ligii
ADVERTISEMENT

Optimile Ligii Campionilor au propus câteva dueluri extrem de tari, dar și meciuri care păreau dezechilibrate. Câștigătoarele grupelor, cu excepția lui Juventus, au confirmat așteptările fanilor.

Cu excepția lui Juventus, care era favorită certă în dubla cu FC Porto, toate câștigătoarele celor opt grupe au obținut rezultate încurajatoare în perspectiva duelurilor din retur.

ADVERTISEMENT

O surpriză poate fi considerată și maniera în care finalista din sezonul precedent, PSG, s-a impus pe Camp Nou. Parizienii au câștigat cu 4-1 împotriva celor de la FC Barcelona.

Doar Juventus tremură pentru calificare. Singura surpriză reală din optimi?

Ca în fiecare an, Juventus Torino a fost și în acest sezon considerată a fi una dintre favoritele la câștigarea trofeului UEFA Champions League. Din păcate pentru formația lui Cristiano Ronaldo, italienii au fost protagoniștii șocului din turul optimilor.

ADVERTISEMENT

Echipa antrenată de Andrea Pirlo a pierdut cu 1-2 pe terenul lui FC Porto, în data de 17 februarie, fiind singura câștigătoare de grupă care nu a reușit să obțină un rezultat pozitiv în turul optimilor Ligii.

Asta în ciuda faptului că, bianconeri erau considerați favorioți cerți înaintea duelului cu fosta echipă a lui Jose Mourinho. Celelate favorite certe din optimi, Manchester City și Bayern Munchen, s-au impus clar contra Borussiei Monchengladbach și a lui Lazio.

ADVERTISEMENT

Real Madrid a spălat rușinea spaniolilor. Dezastru pentru Barcelona, prestație jenantă a lui Atletico Madrid

Dacă Juventus a fost clubul care a dezamăgit în mod particular, iar la nivel de țări, Spania și Italia au dezamăgit crunt. Toate echipele iberice, cu excepția lui Real Madrid, au pierdut pe teren propriu meciurile pe care le-au jucat în optimi.

Barcelona a fost zdrobită pe teren propriu de PSG cu 4-1, după show-ul lui Kylian Mbappe care a reușit un hattrick prin care i-a „curățat” pe catalani în proporție de 99%.

ADVERTISEMENT

Sevilla a căzut și ea pradă loviturilor fatale ale norvegianului Erling Haaland, în vreme ce Atletico Madrid a avut o prestație foarte slabă cu Chelsea.

În meciul disputat pe Arena Națională contra formației lui Thomas Tuchel, oamenii celui mai bine plătit antrenor de fotbal din lume, Diego Simeone, nu au reușit să trimită nici măcar un șut pe spațiul porții lui Edouard Mendy.

Acestea sunt rezultatele complete din prima manșă a optimilor Ligii Campionilor, echipele scrise cu majuscule fiind câștigătoarele grupelor competiției. De remarcat și că nu s-a înregistrat niciun rezultat de egalitate.

  • Sevilla – BORUSSIA DORTMUND 2-3 (retur 09.03)
  • FC Porto – JUVENTUS 2-1 (retur 09.03)
  • FC Barcelona – PSG 1-4 (retur 10.03)
  • RB Leipzig – LIVERPOOL 0-2 (retur 10.03)
  • Atalanta – REAL MADRID 0-1 (retur 16.03)
  • Borussia Monchengladbach – MANCHESTER CITY 0-2 (retur 16.03)
  • Lazio – BAYERN MUNCHEN 1-4 (retur 17.03)
  • Atletico Madrid – CHELSEA 0-1 (retur 17.03)
ADVERTISEMENT