Sporturi

Doar patru români din zece s-ar vaccina împotriva COVID-19. Ce le-a lipsit cel mai mult în perioada stării de urgență

18.05.2020 | 18:17
Doar patru romani din zece sar vaccina impotriva COVID19 Ce lea lipsit cel mai mult in perioada starii de urgenta
ADVERTISEMENT

Conform unui sondaj de opinie, doar patru români din zece s-ar vaccina împotriva COVID-19, în ciuda faptului că virusul a făcut peeste 1.100 de victime în țara noastră.

Doar patru români din zece s-ar vaccina împotriva COVID-19

În ultimele două zile ale stării de urgență, IRES a realizat un sondaj de opinie pe 1.027 de indivizi, iar în urma acestui studiu a reieșt că doar patru români din zece ar accepta să se vaccineze împotriva COVID-19.

ADVERTISEMENT

În schimb, 33% dintre participanții la sondaj spun că nu s-ar vaccina sub nicio formă, în timp ce 6 din 10 români ar fi dispuși să se testeze în schimbul primirii unui ”pașaport de imunitate”. 

Pe de altă parte, 8 din 10 români spun că ar renunța la drepturile și libertățile lor pentru a rămâne în siguranță într-o situație de criză similară celei generate de virusul SARS-CoV2.

ADVERTISEMENT

 

Cu toate acestea, aproape jumătate dintre români cred că virusul SARS-CoV2 este mai puțin periculos pe cât se crede, în timp ce 1 din 5 români apreciază că este chiar mai periculos.

Jumătate dintre români cred că statul a ascuns informații importante în această criză și același procent cred că statul și presa au avut o înțelegere pentru a trunchia, denatura sau limita informații cu privire la COVID – 19.

ADVERTISEMENT

Doar o treime dintre români mai văd statul ca pe un partener de încredere, iar jumătate din ei spun că România va ieși mai dezbinată după criza generată de pandemia de COVID–19.

Apropierea celor dragi este lucrul cel mai de preț care le-a lipsit românilor în perioada stării de urgență, iar jumătate dintre ei consideră că viitorul sigur devine grija principală.

ADVERTISEMENT

Aproape 1 din 3 români se așteaptă ca situația financiară proprie să se degradeze după 15 mai, iar peste jumătate dintre aceștia cred că situația economică a țării se va degrada după ieșirea din starea de urgență.

ADVERTISEMENT