News

Doar studenții vaccinați sau cu test PCR pot merge la examene, la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iași. Decizia este definitivă

Doar studenții vaccinați sau cu test PCR pot merge la examene. Decizia Curții de Apel Iași e definitivă.
16.06.2021 | 21:16
Doar studentii vaccinati sau cu test PCR pot merge la examene la Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi Decizia este definitiva
ADVERTISEMENT

Așadar, în ciuda nemulțumirii elevilor, iată că instanța a decis că acțiunea lor legală nu trebuie validată, iar decizia inițială a instituției de învățământ rămâne în vigoare.

Doar studenții vaccinați pot merge la examene

Pe scurt, la examene se pot duce doar cei care sunt vaccinați și pot prezenta o asemenea dovadă. La fel, se pot prezenta cei care au trecut deja prin virus, sau elevii care prezintă un test PCR negativ.

ADVERTISEMENT

Cei care au acționat în instanță decizia sunt Asociaţia Liga Studenţilor din Universitatea Al. I. Cuza și cinci studente ale Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

În cursul zilei de miercuri, acțiunea lor a fost respinsă în mod oficial și definitiv de către Curtea de Apel, după ce s-a întâmplat același lucru și în cazul Tribunalului Iași.

ADVERTISEMENT

„Acţiunea în contencios administrativ privind suspendarea Deciziei nr. 516/12.05.2021 a fost respinsă iniţial la Tribunalul Iaşi, însă sentinţa a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Iaşi.

Astăzi, 16 iunie 2021, s-a pronunţat şi Curtea de Apel Iaşi, în sensul respingerii recursului şi menţinerii soluţiei iniţiale a Tribunalului Iaşi. Decizia este definitive”, arată un comunicat de presă al instituției.

ADVERTISEMENT

De ce a fost luată această măsură pentru ca studenții să vină vaccinați la examen

„Decizia a fost emisă pe considerente legate de necesitatea prevenirii răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, a protejării studenților, pacienților, cadrelor didactice și personalului medical din unitățile sanitare, în contextul prelungirii stării de alertă pe teritoriul României”, a mai spus instituția.

Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași a mai informat că s-a luat decizia ca testele antigen să fie făcute în mod gratuit, atât pentru toți studenții, cât și pentru profesori și restul angajaților.

ADVERTISEMENT

„De asemenea, conducerea Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a luat decizia de a efectua în mod gratuit testarea antigen rapid exudat naso-faringian, pentru studenții și angajații proprii (Decizia nr. 528/18.05.2021)”, se mai arată în comunicatul citat.

Decizia inițială a instituției de învățământ rămâne, așadar, neschimbată, chiar dacă mulți studenți s-au arătat nemulțumiți.

Ei trebuie să prezinte un test PCR negativ, certificatul de vaccinare măcar cu prima doză, rezultatul negativ al unui test antigen sau o adeverință care să arate că au trecut prin boală, dar în urmă cu 15 până la 90 de zile.

ADVERTISEMENT
Tags: