Doctorii încep să îi TESTEZE REFLEXELE lui Schumacher

Mircea Dominte   
în STIRI INTERNATIONALE
31/01/2014, 09:18
Doctorii încep să îi TESTEZE REFLEXELE lui Schumacher GALERIE FOTO

Cele mai importante ziare de sport europene se axează vineri pe subiecte din sporturi diferite, cele mai aşteptate veşti venind din Franţa, acolo unde fostul mare campion din Formula 1, Michael Schumacher, dă tot mai multe semne de revenire.

Medicii încep să-i verifice reflexele

Cotidianul Bild iese pe prima pagină cu starea lui Schumacher, avînd în vedere că doctorii de la spitalul unde fostul campion este ţinut în comă indusă au început procesul de trezire treptată a acestuia din starea în care se află. Sursa citată menţionează că procesul poate dura mult timp, însă notează că doctorii vor trece în curînd la pasul următor şi anume acela de a-i testa toleranţa sistemului nervos la stimuli externi, pentru a vedea la ce capacitate îi funcţionează nervii în acest moment. De exemplu, o bucată de vată va fi atinsă de pleoapa fostului sportiv şi în cazul în care ochiul se închide ca răspuns, înseamnă că situaţia evoluează spre bine.

bild

Cum vor arăta atleţii peste jumătate de secol?

Francezii de la L’Equipe tratează un subiect interesant care de fapt este o analiză complexă rezultată în urma culegerii mai multor informaţii ce au strînsă legătură cu evoluţia omului în general şi a sportivilor în mod particular. Cotidianul din Hexagon studiază cum s-a ajuns la parametrii sportivi tot mai buni pe care îi ating sportivii, ajutaţi de multe ori şi de anumite sisteme revoluţionare, şi încearcă să redea felul în care trendul se va menţine încă 50 de ani, adică pînă în 2064. 

lequipe

Cu onoarea nu se joacă!

În Spania, toată atenţia a fost acaparată de meciul din Cupa Regelui dintre Racing Santander şi Real Sociedad. Gazdele, care au pierdut meciul tur de la San Sebastian cu 3-1, au intrat pe teren, dar au refuzat să joace împotriva baştilor în semn de protest faţă de conducere care nu le-a mai achitat salariile în ultimele luni. Arbitrul a fluierat finalul meciului după numai cîteva zeci de secunde, iar comisiile vor decide care sînt măsurile ce se impun în acest caz.

marca

Osvaldo, aproape de un împrumut la Juventus

Juventus este aproape să-şi întărească linia de atac cel puţin pînă la vară. Conform Gazzetta dello Sport, liderul din Italia pare să fi ajuns la un acord cu Southampton pentru împrumutul lui Pablo Osvaldo la Torino pînă în vară. Cum fostul jucător al Romei nu a mai prins echipa “sfinţilor” în ultimul timp,a ceştia sînt de acord să primească 400.000 de euro în schimbul serviciilor sale, urmînd ca la vară să se poată activa şi o opţiune de transfer definitiv care se ridică la 18 milioane de euro. 

gazzetta

 

Închide ×