Life

Doctorul Horațiu Moldovan, avertisment pentru cei în vârstă. Aceasta este boala pe care multe persoane o ignoră

Medicul Horațiu Moldovan, semnal de alarmă pentru bătrâni. Afecțiunea pe care foarte mulți oameni o trec ușor cu vederea.
17.02.2024 | 19:09
Doctorul Horatiu Moldovan avertisment pentru cei in varsta Aceasta este boala pe care multe persoane o ignora
Medicul Horațiu Moldovan, semnal de alarmă pentru bătrâni. Afecțiunea pe care foarte mulți oameni o trec ușor cu vederea. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Doctorul Horațiu Moldovan, avertisment pentru persoanele în vârstă. Aceasta este boala pe care multe persoane o ignoră. Își face simțită prezența în viața oamenilor într-un mod foarte viclean, susțin cadrele medicale.

Medicul Horațiu Moldovan, semnal de alarmă pentru bătrâni. Afecțiunea pe care foarte mulți oameni o trec ușor cu vederea

Medicul Horațiu Moldovan trage un semnal de alarmă pentru bătrâni. Afecțiunea pe care foarte mulți oameni o trec ușor cu vederea, dar care reprezintă un important factor de risc pentru arteroscleroză sau boala coronariană.

ADVERTISEMENT

Șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Floreasca din București a dezvăluit că este vorba de hipertensiunea arterială (HTA). Specialiștii o numesc ”boala tăcută” pentru că se instalează pe nesimțite și este foarte gravă.

Afecțiunea din sfera cardiovasculară constă într-o presiune crescută a sângelui arterial, pe parcursul unei perioade mai îndelungate. Fenomenul conduce în cele din urmă la deteriorarea pereților vaselor de sânge și la apariția unor probleme cardiovasculare suplimentare.

ADVERTISEMENT

În general, se consideră că toate persoanele care au valori mai mari de 140/90 mmHg (tensiune 14 cu 9) atunci când își iau tensiunea, înseamnă că se confruntă cu hipertensiune arterială. Doctorul Horațiu Moldovan transmite că este vorba de o boală cronică.

Horațiu Moldovan, detalii despre hipertensiunea arterială

„Hipertensiunea arterială este o boală foarte gravă şi este o boală foarte frecventă. Este una dintre cele mai neglijate boli. Reprezintă un factor de risc important pentru arteroscleroză şi pentru boala coronariană, alături de diabet.

ADVERTISEMENT

Este o boală cronică, care îşi face debutul insidios în viaţa noastră, pentru că în anii tinereţii evident tendinţa în a ne controla este minimală. Ea apare pe măsură ce avansăm în vârstă.

La un moment dat descoperirea hipertensiunii arteriale este  practic întâmplătoare, dacă nu cumva printr-o complicaţie a ei, când e foarte gravă”, a explicat doctorul Horaţiu Moldovan, la postul de televiziune Medika TV, conform news.ro.

ADVERTISEMENT

Medicul a mai subliniat că tratamentul pentru hipertensiune arterială are rolul de a ține boala sub control. Medicația variază și depinde foarte mult de aspectul igieno-dietetic, precum și de modul de viaţă.

Afecțiunea apare la majoritatea oamenilor fără a avea o cauză clară ce poate fi depistată la analize. Principalele cauze ce pot conduce la această boală includ bolilele renale, vasculare și unele tratamente medicale. Hipertensiunea arterială este de mai multe feluri.

ADVERTISEMENT
Tags: