News

Doctorul Virgil Musta, declaraţii alarmante: „Vin la spital, ne flutură un test pozitiv Covid-19 și pleacă acasă, ca să ne facă în ciudă”

13.07.2020 | 16:21
Doctorul Virgil Musta declaratii alarmante Vin la spital ne flutura un test pozitiv Covid19 si pleaca acasa ca sa ne faca in ciuda
ADVERTISEMENT

Doctorul Virgil Musta a făcut o serie de dezvăluiri șocante, anunțând că există tot mai mulți bolnavi de Covid-19 care refuză internarea în spital.

Mai mult, acești bolnavi, majoritatea asimptomatici, se prezintă la spital și își bat joc de medici, fluturându-le pe sub nas un test pozitiv de Covid-19, după care pleacă acasă.

ADVERTISEMENT

Specialiștii sunt legați de mâini și nu pot să oblige oamenii să fie internați, în condițiile în care mulți nici măcar nu cred în existența Covid-19.

Românii își bat joc de medici în plină pandemie de Covid-19

De o săptămână jumătate au început să vină cazuri noi. În 2-3 zile va trebui să ne reorganizăm din nou, să închidem o parte din secția non-Covid și să transformăm din nou în secție Covid.

ADVERTISEMENT

În momentul în care am deschis spitalul pentru ei, secția s-a umplut imediat, e nevoie de asistență medicală și pentru alte boli, pacienți cronici cu hepatită B și C, cei cu HIV, mai au și patologii asociate și necesită internare.

Mai sunt alte boli infecțioase, boli severe cum ar fi meningitele, septicemiile. Nu vom închide tot spitalul, vom lăsa o secție mai mică pentru non-Covid, dar marea majoritate a locurilor vor fi dedicate acelor pacienți cu Covid. Sunt pacienți care doresc să rămână în spital, dar sunt și alții care solicită externarea. Sunt unii care vin, ne anunță că sunt cu Covid și pleacă.

ADVERTISEMENT

Brașovul e depășit deja ca și capacitate, Suceava, Iași, București, Argeș sunt zone unde numărul de cazuri chiar sunt alarmante și capacitatea spitalelor este depășită”, a punctat Virgil Musta.

Românii nu respectă medicii în plină epidemie de Covid-19

Expertul este resemnat, la fel ca și restul colegilor săi, că nu mai poate să-și petreacă vacanța în acest an din cauza epidemiei.

ADVERTISEMENT

„Mulți colegi sunt obosiți, aveam planuri de concedii dar tot planul se destramă. Dacă până acum oamenii ascultau, au început să vină să ne solicite tratamentele la comandă, au început să ne amenințe că ne dau în judecată dacă îi transferăm în spital suport.

Denotă o lipsă de respect pentru cadrele medicale. Sunt pacienți care parcă vor să ne facă în ciudă, ne zic că sunt Covid pozitiv, dar nu se internează. Vin cu hârtia de la laborator, testul e pozitiv, spun că sunt pozitivi și pleacă.

Trebuie să înțeleagă că sunt contagioși și riscă să se agraveze boala. Dacă nu rămân în autoizolare, dacă se plimbă cu transport în comun, expun pe toată lumea la îmbolnăvire.

Mi-e greu să analizez, cred că sunt persoane frustrate. Nu a fost ușor să trecem printr-o perioadă de reguli foarte stricte, dar acestea au stat la baza rezultatelor bune. Sunt persoane manipulate foarte ușor, te contrazic orice le-ai spune. Alții înțeleg, dar consideră că pot desfășura izolarea la domiciliu și condițiile de acasă sunt superioare celor din spital.

Nu ținem oamenii cu forța, sunt de acord să putem să-i externăm, dar cel mai bine ar fi ca înainte să-i putem evalua.

Am avut supriza ca pacienți asimptomatici să constatăm că aveau leziuni pulmonare severe. Trebuie să-i evaluăm, nu îi putem ține cu forța”, a explicat Musta la Digi 24.

ADVERTISEMENT
Tags: