News

Document oficial. Timişoara se pregăteşte de cel mai negru scenariu! Adresă către firmele de pompe funebre pentru decese multiple

02.04.2020 | 20:39
Document oficial Timisoara se pregateste de cel mai negru scenariu Adresa catre firmele de pompe funebre pentru decese multiple
ADVERTISEMENT

Timișorenii se pregătesc de cel mai negru scenariu! FANATIK a intrat în posesia unui document oficial intern, primit de primarii din judeţul Timiş în 26 martie 2020.

Timișorenii se pregătesc de ce e mai rău! Alertă transmisă firmelor de pompe funebre pentru decese multiple

Într-o adresă trimisă din partea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș tuturor „Primăriilor municipiilor/ orașelor /comunelor” din județ, edilii sunt rugați să se pregătească pentru momentul în care oamenii vor muri pe capete. Lucru care a început să se întâmple la nivel național.

ADVERTISEMENT

Așadar, printr-o adresă oficială, primarii primesc „planul alb pentru organizarea sistemului spitalicesc din județul Timiș” și sunt „rugați” să „identifice” toate firmele de pompe funebre disponibile în județ alături de toate halele frigorifice existente la nivelul județului.

Semn că, la nivel înalt, scenariul în care românii vor începe să moară pe capete este luat în considerare la modul cel mai serios.

ADVERTISEMENT

Iată mesajul întreg primit de primarii din Timiș:

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș,

Domnului Primar,

Stimate domnule primar,

Atașat vă transmitem „Planul alb pentru organizarea sistemului spitalicesc din județul Timiș” înaintat de Direcția de Sănătate Publică Timiș și vă adresăm rugămintea de a dispune:

-Identificarea firmelor de pompe funebre existente la nivelul unității dumneavoastră administrativ-teritoriale, în vederea coordonării în caz de decese multiple;
-Identificarea tuturor halelor frigorifice existente la nivelul unității dumneavoastră administrativ-teritoriale;

ADVERTISEMENT

Datele solicitate și centralizate vor fi transmiste până în data de 31 martie 2020 la adresa de e-mail: X”.

Adresa este semnată de prefectul Liliana Oneț, vicepreședintele CJT Călin Dobra și inspectorul șef Lucian Mihoc.

ADVERTISEMENT
Timișul se pregătește de ce e mai rău
Timișul se pregătește de ce e mai rău

Numărul de morți crește

94 de persoane au decedat până în acest moment în România, în urma îmbolnăvirii cu coronavirus. Lucru extrem de interesant, județul Timiș este în topul persoanelor vindecate, cu 58 de cazuri, însă vârful epidemiei e așteptat să lovească țara noastră peste două săptămâni.

ADVERTISEMENT
  • PLANUL ALB = planul de răspuns al unităților sanitare cu paturi în cazul unui aflux masiv de pacienți în urma unui accident colectiv, a unei calamități, epidemii sau pandemii (ORDIN Nr. 2021/691 din 12 decembrie 2008 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a
    titlului IV “Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat” din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii)

La nivel național, 78 de cazuri sunt internate în stare gravă la Terapie Intensivă, în condițiile în care spitalele românești ar rezista, probabil, la un aflux de 1000-1500 de bolnavi simultan. Mai mulți experți, printre care Alexandru Rafila, au explicat că nu este relevant numărul total de oameni care se îmbolnăvesc ci numărul de cazuri grave care iau cu asalt spitalele simultan.

100.000 de cazuri de îmbolnăvire, cu un aflux de 200 de oameni pe zi nu ar reprezenta o problemă. 100.000 de cazuri de îmbolnăvire cu 5.000 de cazuri pe zi ar pune la pământ sistemul medical românesc.

Deocamdată, la nivel declarativ și statistic, România este departe de situația critică din Italia sau Spania, însă situația s-ar putea schimba dramatic oricând. Drept dovadă și adresele trimise către primari, prin care sunt rugați să țină în priză firmele de pompe funebre.