News

Document. PNRR, făcut public. Cîţu: “Vom construi 450 km de autostradă, vom face creşe, școli și spitale”

Premierul Florin Cîțu a transmis că se vor construi autostrăzi, creșe, școli și spitale.
02.06.2021 | 17:49
Document PNRR facut public Citu Vom construi 450 km de autostrada vom face  crese scoli si spitale
ADVERTISEMENT

Premierul Florin Cîțu a transmis, miercuri, ce conține Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) și pentru ce vor fi folosiți banii primiți.

Florin Cîțu: “Vom construi 450 km de autostradă, vom face creşe, școli și spitale”

Acesta a transmis că este vorba despre aproape 30 de milioane de euro ce vor fi folosiți pentru România, aceștia fiind utilizați pentru a construi spitale, dar și 450 de km de autrostradă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, premierul Florin Cîțu a transmis că se vor construi sute de școli în țara noastră, intervalul de timp în care se pot realiza toate aceste investiții fiind anul 2026.

Florin Cîțu a subliniat cât de important este acest program pentru România și a precizat că este vorba despre 29,2 miliarde de euro. Dar pentru ce vor fi folosiți, mai exact, acești bani?

ADVERTISEMENT

Premierul: PNNR este un program foarte important

Premierul a explicat și acest lucru și a precizat că această sumă va fi folosită pentru a fi construiți nu mai puțin de 450 de kilometri de autostradă. De asemenea, în plan apar și contruirea a sute de școli și creșe în țara noastră.

„Este un program foarte important pentru România. Acest program a fost lansat când eu încă eram ministru al Finanţelor, anul trecut. Am fost implicat în acest program din primul moment. Anul acesta am avut două vizite la Bruxelles având ca temă PNRR pentru a mă asigura că avem un plan bun”, a spus premierul.

ADVERTISEMENT

Va fi construit un spital nou, în 2024

Vor fi renovate sute de spitale și, mai mult, va fi construit un nou spital în anul 2024, aceasta fiind o premieră. Cîțu a vorbit și despre criza din sistemul sanitar și a subliniat importanța unităților spitalicești din țara noastră.

„Detaliile – este vorba despre 29,2 miliarde euro bani care vor fi folosiţi pentru construirea a 450 kilometri de autostradă, sute de şcoli şi creşte, în special vom construi şi vom renova zeci de spitale.

ADVERTISEMENT

În 2024 vom avea un spital construit, asta e o premieră. Aşa cum am promis e foarte important pentru această guvernare să construiască spitale. Criza de sănătate a arătat foarte clar limitele sistemului de sănătate şi de aceea e foarte important pentru noi să dezvoltăm reţeaua de spitale, să o modernizăm”, a afirmat premierul.

PNRR aduce reforme în țara noastră

Florin Cîțu a vorbit și despre faptul că PNRR presupune mai multe reforme care vor fi aplicate în țara noastră, inclusiv referitoare la pensii.

„Vorbim de reforma sistemului de pensii care să fie bazat pe contributivitate şi sustenabil. Vom face acest lucru. Reforma justiţiei – reparăm ce au stricat alţii în ani de zile”, a transmis acesta.

Prim-ministrul a spus și că se vor face reforme în companiile de stat și va exista o legătură între performanțele angajatului și banii pe care acesta îi primește.

Totodată, premierul a ținut să precizeze că toți românii vor beneficia de pe urma acestui Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Reforma companiilor de stat, o altă reformă cu care ne luptăm de ani de zile, sifonarea banului public prin companiile de stat. Reforma în sistemul public, unde vom lega performanţa de venituri.

Acum avem şi susţinerea finaciară pentru aceste reforme prin PNRR. Prin PNRR ne asigurăm că banii care vin în România vor ajunge în toate colţurile României. Toţi românii vor beneficia de aceste 29,2 miliarde euro”, a explicat Florin Cîţu.

Documentul poate fi consultat aici – Document PNRR.

ADVERTISEMENT