News

Documentarul Colectiv are șanse mari să fie nominalizat la Premiile Oscar din 2021

11.05.2020 | 08:40
Documentarul Colectiv are sanse mari sa fie nominalizat la Premiile Oscar din 2021
ADVERTISEMENT

Documentarul Colectiv realizat de Alexander Nanau are șanse foarte mari să fie nominalizat la Premiile Oscar din anul 2021, scriu mai multe site-uri prestigioase din străinătate.

Documentarul Colectiv, pe lista nominalizărilor de la Oscar 2021?

Filmul, care poate fi urmărit online pe HBO GO, a primit aprecieri din partea criticilor din afară, iar publicații precum IndieWire îl plasează pe lista scurtă a nominalizărilor la secțiunea documentare a Premiilor Oscar din 2021, cea de 93-a ediție.

ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a schimbat regulile de la Oscar, astfel că vor putea fi nominalizate și peliculele distribuite inițial în mediul online, având în vedere că cinematografele sunt închise și nu se știe când se vor redeschide.

Articolul „Previziunile Oscarului 2021, a 93-a ediție a premiilor” publicat de IndieWire plasează documentarul lui Nanau drept posibilă nominalizare, pe lângă producțiile regizorilor David Fincher, Spike Lee, Christopher Nolan sau Sofia Coppola.

ADVERTISEMENT

Tema filmului lui Nanau scoate în evidență bubele din sistemul medical

„Collective” a fost din toamna anului 2019 bine primit la festivalurile de filme de la Veneția și Toronto și a impresionat și publicul de la Sundance 2020.

Documentarul care arată corupția din sistemul medical românesc poate fi un exemplu despre problemele cu care se pot confrunta toate sistemele medicale din lume, iar contextul pandemic actual este, iată, favorabil pentru producția lui Nanau.

ADVERTISEMENT

Printre eroii din Colectiv se numără câteva femei care au avut curajul să rupă tăcerea și să vorbească despre adevăratele probleme sociale din România, în speță necazurile din sănătate.

Medicul Camelia Roiu de la Spitalul de Arși și contabilele Nicoleta Ciobanu și Laura Nițu sunt câteva din personajele reale care apar în docu-drama care dezvăluie o serie de lucruri neștiute până la momentul apariției producției.

ADVERTISEMENT

Pe lângă filmul românesc, favorite la nominalizări mai sunt și producțiile „Boys state” realizată de Amanda McBaine și Jesse Moss, dar și „Time” a lui Garrett Bradley.

ADVERTISEMENT