Au apărut noi informații cu privire la controversata vilă din Aviatorilor 86. Locuința ar deveni reședința președintelui Klaus Iohannis, după terminarea mandatului.
Acest lucru s-a întâmplat în urma unei hotărâri semnate de premierul Nicolae Ciucă în anul 2022. Documentele atestă că locuința din Bulevarudul Aviatorilor „va avea destinația de reședință oficială pentru persoanele care au avut calitatea de șef al statului”, potrivit g4media.ro.
Așadar, după ce au apărut informațiile cu privire la sumele cheltuite pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a imobilului, un document oficial arată că de toate acestea se va bucura cel care a avut calitatea de președinte.
Hotărârea privește „trecerea unui imobil aflat în administrarea Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat din domeniul privat al statului în domeniul public al statului, atribuirea destinației acestuia ca reședință oficială pentru persoanele care au avut calitatea de șef al statului” și a fost adoptată în guvern în iulie 2022.
Deci, ”imobilul prevăzut la Art. 1 va avea destinația de reședință oficială pentru persoanele care au avut calitatea de șef al statului”, iar clădirea despre care vorbim este identificată în anexă drept ”Imobil cu terenul aferent din București, bulevardul Aviatorilor 86, sector 1”, un teren de 1.110 mp, potrivit sursei citate.
Secretariatul General al Guvernul (SGG) a făcut anunțul în care se precizează că s-au desecretizat informațiile cu privire la cheltuielile RAAPPS pentru vila din Aviatorilor 86.
RAAPPS a decontat peste 13,8 milioane de lei, fără TVA. SGG a mai transmis că până acum au fost cheltuiți 4.050.863,05 lei fără TVA pentru rezistenţă, 6.388.726,14 lei fără TVA pentru arhitectură, 3.201.134,80 lei fără TV pentru instalaţii și 202.538,91 lei fără TVA pentru organizare de șantier.
Motivația acestor cheltuieli se arată în document. Sumele au fost alocate pentru pentru realizarea lucrărilor de reabilitare, modernizare şi refuncţionalizare a locuinței pentru că se află „zonele construite protejate nr. 14 şi nr. 55 şi în zona de protecţie monument A – Parcul Herăstrău”
„Un aspect extrem de important şi relevant în decizia de a efectua lucrări de reabilitare şi modernizare este acela că imobilul se află în zonele construite protejate nr. 14 şi nr. 55 şi în zona de protecţie monument A – Parcul Herăstrău.
Pentru a putea efectua orice fel de lucrare a fost nevoie de obţinerea avizului Comisiei zonale a monumentelor istorice Bucureşti”, se arată în documentul publicat de SGG.