Fotbal intern

Documentul exploziv care o elimină pe FCSB din finala Cupei României, în favoarea lui Dinamo! Punctul de vedere oficial al FRF într-o speţă trasă la indigo

13.07.2020 | 11:36
Documentul exploziv care o elimina pe FCSB din finala Cupei Romaniei in favoarea lui Dinamo Punctul de vedere oficial al FRF intro speta trasa la indigo
ADVERTISEMENT

FCSB s-a calificat pe teren în finala Cupei României, după 3-0 şi 1-0 cu Dinamo în semifinale, însă formaţia roş-albastră ar putea să piardă la masa verde. FANATIK îţi prezintă documentul exclusiv care poate duce la eliminarea vicecampioanei din ultimul act al competiţiei.

Înainte de manşa retur dintre FCSB şi Dinamo, FANATIK prezenta în exclusivitate cazul lui Andrei Vlad, fotbalist care a jucat în meciul tur, deşi era suspendat după ce primise două cartonaşe galbene în meciurile precedente din Cupa României.

ADVERTISEMENT

FANATIK a intrat în posesia unui document exclusiv din sezonul 2018-2019 al Cupei României, cu un caz similiar cu cel din dubla FCSB – Dinamo. Înainte de manşa retur a semifinalei Viitorul – U Craiova din primăvara anului trecut, oficialii clubului dobrogean s-au interesat la FRF de situaţia fotbaliştilor eligibili pentru acel meci.

FANATIK îţi prezintă documentul exploziv care o elimină pe FCSB din Cupa României, dacă FRF se autosesizează

Mai exact, Viitorul s-a interesat de situaţiile lui Paul Alexandru Iacob, fotbalist al echipei lui Gică Hagi, şi Alexandru Mateiu, jucător al Craiovei. Ambii aveau, ca şi Vlad, 2 cartonaşe galbene şi astfel, erau suspendaţi pentru manşa retur a semifinalei din sezonul 2018-2019, drept pentru care nu au evoluat la acea vreme, după punctul de vedere oficial al FRF!

ADVERTISEMENT

Astfel, FRF s-a exprimat într-o speţă asemănătoare cu cea existentă în cazul FCSB – Dinamo din actualul sezon, iar verdictul a fost unul clar pentru Viitorul şi U Craiova, cei doi jucători nu puteau să evolueze în manşa retur din cauza suspendării.

Mai mult decât atât, Dinamo nu trebuia să facă contestaţie în privinţa folosirii lui Andrei Vlad, fotbalist care era suspendat pentru meciul tur din semifinalele Cupei României. Conform regulamentelor, cluburile sunt responsabile de eligibilitatea jucătorilor, iar Comisia de Disciplină a FRF se autosesizează din oficiu în astfel de cazuri.

ADVERTISEMENT

Concluzia FRF: fotbaliştii sunt suspendaţi după 2 galbene în Cupa României

În concluzia documentului trimis de FRF către Viitorul, în urma adresei făcute de clubul lui Gică Hagi, se reaminteşte clar că orice fotbalist care a primit 2 cartonaşe galbene în meciuri diferite, începând cu faza 16-imilor de finală, va fi suspendat pentru următorul meci din Cupa României.

“Concluzionăm că prevederile regulamentare ale art. 30 alin. 5.2 din ROAF sunt pe deplin aplicabile în prezenta speţă cu privire la competiţia Cupei României, respectiv cartonaşele galbene (avertismentele) primite anterior fazei 16-imilor Cupei României se anulează, iar începând cu jocurile disputate în această fază a acestei competiţii jucătorii care acumulează 2 (două) cartonaşe galbene în meciuri diferite vor fi sancţionaţi cu suspendare pentru următorul joc din Cupa României”, se arată în adresa FRF către clubul Viitorul.

ADVERTISEMENT

FCSB trebuie să bată CFR Cluj pentru a mai spera la calificarea în Europa League

Ce se întâmplă în această situaţie cu FCSB? Echipa lui Gigi Becali este la un punct în spatele lui FC Botoşani cu 3 etape înainte de final. În cazul în care accesul în finala Cupei României din 22 iulie îi va fi interzis de FRF, FCSB nu are altă soluţie decât să termine sezonul din Casa Pariurilor Liga 1 în faţa moldovenilor. Iar următorul meci este chiar cu CFR Cluj, de sâmbătă!

Rămâne de văzut cum va reacţiona FRF la dezvăluirea făcută de FANATIK, dar şi Dinamo, direct interesată de speţă!


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CFR Cluj: 3,50 este cota pentru “1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: