Sporturi

Documentul incredibil pe care jucătorii trebuie să îl semneze la US Open: “Îmi asum voluntar responsabilitatea pentru boală gravă sau deces!” Mai merge Halep la Flushing Meadows?

10.08.2020 | 11:19
Documentul incredibil pe care jucatorii trebuie sa il semneze la US Open Imi asum voluntar responsabilitatea pentru boala grava sau deces Mai merge Halep la Flushing Meadows
ADVERTISEMENT

Spiritele se încing cu trei săptămâni înainte de startul US Open. Olandezul Wesley Koolhof (31 de ani, locul 17 la dublu) a publicat pe Twitter un document controversat pe care trebuie să îl semneze jucătorii care participă la US Open. 

În acest fel, organizatorii turneului de la New York nu vor putea fi trași la răspundere dacă un jucător sau un membru din staff se va îmbolnăvi cu virusul COVID-19:

ADVERTISEMENT

„Poate ar trebui să citesc mai multe documente de acum înainte. «Îmi asum în mod voluntar responsabilitatea pentru orice risc, inclusiv o boală gravă sau moarte. Aceasta este o eliberare de răspundere și sunt de acord că e valabilă pentru totdeauna. Semnați aici»”, a scris olandezul.

Documentul incredibil pe care jucătorii trebuie să îl semneze la US Open: “Îmi asum responsabilitatea în mod voluntari pentru orice risc”

Ce se arată în documentul publicat de Wesley Koolhof pe Twitter:

“Sunt perfect conștient de riscurile intrării în Centrul național de tenis USTA Billie Jean King și a transportului oferit de USTA pe timpul pandemiei de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Am luat la cunoștință că intrând în contact cu alți oameni în timpul pandemiei de COVID-19 risc să mă îmbolnăvesc de COVID-19, să am probleme respiratorii, să mor sau să transmit COVID-19 familiei și altor persoane din casă.

Îmi asum responsabilitatea în mod voluntari pentru orice risc, pierdere sau problemă personală, inclusiv o boală gravă, accidentare sau deces, care pot apărea în cazul meu sau al persoanelor cu care intru în contact, ca urmare a prezenței în facilitățile complexului, cauzate de neglijența Centrului Național de Tenis sau nu”.

ADVERTISEMENT

“Nu știu încă dacă merg în America. În condițiile din acest moment, nu!”

Odată semnat documentul, jucătorii acceptă ca ei sau alți membri din familie să nu dea în judecată Asociația de Tenis a Statelor Unite, ATP, WTA, organizatori, sponsori, directorii turneului, dar și voluntarii sau angajații.

Simona Halep a declarat că va lua o decizie după turneul de la Praga privind participarea la US Open: “Nu știu încă dacă merg în America. În condițiile din acest moment, nu! Sănătatea e cea mai importantă și nimeni nu poate judeca pe cineva când ia o decizie strict personală!”

ADVERTISEMENT