Sporturi

Dodean&Samara: “Ne doream aurul, dar ne vom revanșa în calificările pentru Jocurile Olimpice”

02.07.2019 | 14:38
DodeanSamara Ne doream aurul dar ne vom revansa in calificarile pentru Jocurile Olimpice

Lotul olimpic de tenis de masă al României s-a întors de la Jocurile Europene de la Minsk. Bucuroși pentru cele două medalii de argint obținute, dar totuși cu regrete pentru ratarea calificării directe la Olimpiada de la Tokyo, tricolorii au vorbit despre competiția din capitala Belarusului și despre strategia pentru JO 2020.

După o semifinală dramatică contra Ungariei, câștigată inextremis cu 3-2, Dodean, Samara și Szőcs au pierdut finala contra puternicei echipe a Germaniei, națională cu două chinezoaice naturalizate în componență.

“Suntem fericite, chiar dacă era mult mai bine dacă luam aurul. Adversarele au fost mai bune în finală, trebuie să învățăm din greșeli pe viitor pentru a progresa. Mi-a plăcut această ediție per ansamblu. Domnul Covaliu ne-a ținut foarte apropiați și atmosfera din Team Romania cred că a fost cea mai frumoasă de la evenimentele la care am participat. Sunt totuși optimistă pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Vom trage tare pentru a fi în maxim de formă la calificări și avem șanse reale”, a punctat multipla campioană europeană Daniela Dodean.

“Am început greu concursul cu eliminarea de la simplu și mi-a fost dificil să îmi revin în concursul pe echipe. Ne doream sincer să luăm locul 1 și să ne calificăm direct la Jocurile Olimpice, dar ne bucurăm și pentru argint. A fost plin de români la fiecare meci, Nadia și domnul covaliu ne-au făcut galerie și le mulțumim. Le promitem fanilor că ne vom revanșa și obținem în ianuarie biletele pentru Jocurile Olimpice”, a precizat Eliza Samara.

Ovidiu Ionescu, 3 medalii de argint în 9 luni

Ajuns la 30 ani, Ovidiu Ionescu traversează momentul carierei. După titlul de vicecampion european la simplu în 2018 au urmat alte două medalii de argint anul acesta: la Campionatul Mondial (dublu alături de spaniolul Alvaro Robles) și la Jocurile Europene (dublu mixt alături de Bernadette Bernadette Szőcs ) . “Este un sentiment plăcut. Dacă mi-ar fi spus cineva cum nouă luni că voi obține medalii la toate cele trei competiții care urmează nu aș fi crezut. Sunt mândru de mine, de echipa din spatele meu, de Bernie, de staff, este ceva unic să pot sărbători aceste medalii și sper să continui pe acest drum. Undeva apare o mică frustrare că nu am luat aurul, dar trebuie să fiu realist că au fost concursuri de top”, a precizat jucătorul originar din Buzău.

Sistemul de calificare la JO

Echipele României mai au o singură șansă de a obține biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.  Doar 16 echipe din lume vor participa la ediția niponă. Campionatul European din acest an nu va fi criteriu de calificare, iar ultima carte se va juca la turneul de la Gondomar (Portugalia), în perioada 22-26 ianuarie 2020. 9 locuri se vor acorda atunci. Japonia (țara gazdă) și Germania (campioana la Jocurile Europene) sunt deja calificate. Alte 5 locuri se vor acorda pentru campioanele celor 5 continente.