News

Doi adolescenți au dispărut în Dunăre. Intraseră în apă să se scalde

Doi băieți au vrut să se scalde în Dunăre, dar nu s-a mai întors. Mai multe echipe de salvare încearcă să-i găsească.
06.07.2021 | 20:24
Doi adolescenti au disparut in Dunare Intrasera in apa sa se scalde
ADVERTISEMENT

Doi copii s-au înecat cel mai probabil în Dunăre, marți. Unul în zona localității Nufărul, iar altul în județul Dolj.

Un băiat de 15 ani a mers să facă baie în Dunăre. Tânărul a dispărut în zona localității Nufărul. Salvatorii au fost anunțați în jurul orei 15.00. Imediat la fața locului s-au deplasat 9 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea cu o ambarcațiune, două ambulanțe și o autospecială de primă intervenție și comandă.

ADVERTISEMENT

Și în Dolj salvatorii au intervenit după ce au fost anunțați că un minor nu a mai ieșit din apele Dunării.

Doi adolescenți au dispărut în Dunăre

În după-amiaza zilei de marți, un adolescent de 15 ani a fost dat dispărut. Acesta a vrut să facă baie în Dunăre, dar nu s-a mai întors la mal. Martorii spun că acesta a fost văzut ultima dată în zona localității Nufărul. În jurul orei 15.00, o persoană a sunat la 112 și a anunțat tragedia.

ADVERTISEMENT

“La locul indicat s-au deplasat de urgență 9 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea cu o ambarcațiune tip IB 5, o autospecială de primă intervenție și comandă și o ambulanță Smurd, SVSU Nufăru, precum și o ambulanță tip B2 de la SAJ Tulcea”, este comunicatul ISU.

Încă un copil căutat în apele Dunării

Tot marți, a avut loc o altă tragedie. Un alt copil a fost dat dispărut. Și acesta mersese să se scalde în Dunăre, dar într-o comună din Dolj. Echipajele de salvare, scafandrii dar și un elicopter SMURD îl caută pe tânăr în zona localității Ciupercenii Noi, din județul Dolj.

ADVERTISEMENT

Echipaje de salvare sunt dotate și cu ambarcațiuni pneumatice din cadrul Detașamentului de Pompieri Calafat.

“Au început căutările unei persoane (minor) posibil înecată în apele fluviului Dunărea pe raza localității Ciupercenii Noi. La fața locului au fost trimise echipaje de căutare-salvare dotate cu ambarcațiuni pneumatice din cadrul Detașamentului de Pompieri Calafat, elicopter SMURD pentru survolarea zonei, în vederea identificării persoanei dispărute și un echipaj SAJ”, a transmis ISU Dolj.

ADVERTISEMENT

Tragedie în Prahova

În urmă cu câteva zile un băiat a murit după ce s-a înecat într-o balastieră în zona Gura Vitioarei, din județul Prahova. Acesta tocmai susținuse examenul de matematică la Evaluarea Națională. A mers cu prietenii să se plimbe, dar a alunecat și a căzut în apă, iar ceilalți copii nu au putut să-l salveze.

ADVERTISEMENT
Tags: