News

Doi adolescenți, din București și Buzău, acuzaţi de terorism. Ei au ajuns în arest

05.06.2020 | 18:54
Doi adolescenti din Bucuresti si Buzau acuzati de terorism Ei au ajuns in arest
ADVERTISEMENT

Doi tineri din București și Buzău sunt suspectați că ar face parte dintr-o grupare care anunță amplasarea de bombe în diferite locuri sau alte alarme false.

Doi adolescenti, din București și Buzău, acuzaţi de terorism

Tinerii sunau la Poliție unde reclamau fapte nereale, în special amenințări false cu bombă. Tinerii, în vârstă de 15 ani, au fost reținuți de autorități.

ADVERTISEMENT

Polițiștii din Argeș au anunțat vineri, 5 iunie, că cei doi tineri fac parte dintr-o grupare specializată în acte de terorism, conform news.ro.

Unul dintre tineri este din București,al doilea fiind din Buzău. Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti, cu sprijinul poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate din Ploieşti, Constanţa, Buzău, Dâmboviţa şi Neamţ au efectuat în ultima vreme mai multe activități procedurale de predare/ridicare de obiecte şi înscrisuri, precum şi punere în executare a unor mandate de aducere în cadrul unui dosar de terorism.

ADVERTISEMENT

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada septembrie 2019 – martie 2020, 9 persoane din judeţele Dâmboviţa, Neamţ, Buzău, Constanţa şi din Bucureşti, ar fi mai iniţiat apeluri având ca scop ameninţarea şi intimidarea populaţiei, prin producerea unui eveniment cu puternic impact psihologic”, au transmis reprezentanții Poliției Române.

Tinerii sunt acuzați de activitate teroristă de către procurorii DIICOT

De asemenea, procurorii DIICOT au precizat că a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale în cazul a trei inculpați minori. Infracțiunile săvârșite: amenințare teroristă și complicitate la amenințare teroristă.

ADVERTISEMENT

În cauză s-a reţinut faptul că inculpaţii fac parte dintr-un grup de tineri care şi-au făcut o preocupare din apelarea, prin intermediul unei aplicaţii informatice, folosind tehnologia VoIP prin care disimulează identitatea apelantului, a dispeceratelor unor aeroporturi şi unităţi de poliţie pentru a ameninţa cu detonarea unor dispozitive explozibile şi pentru a reclama săvârşirea unor fapte nereale, dar şi pentru apelarea unor persone fizice şi juridice pentru a face diverse farse.

Astfel, inculpaţii au apelat în mai multe rânduri dispeceratul Aeroportului International Henri Coandă Bucureşti-Otopeni pentru a ameninţa cu detonarea unor dispozitive explozibile. Totodată au iniţiat mai multe apeluri telefonice către secţii de poliţie din Capitală pentru a reclama săvârşirea unor fapte nereale, dar şi către mai multe societăţi comerciale pentru a efectua comenzi comerciale false pe numele unor persoane cu care aceştia intraseră în diverse conflicte”, a transmis DIICOT.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, în urma perchezițiilor au fost identificate 10 telefoane mobile, 12 cartele telefonice, 3 unități de calcul, 7 unități de memorie și alte obiecte și înscrisuri.

ADVERTISEMENT