News

Doi alpiniști, găsiți morți în Munții Bucegi după ce au căzut de la înălțime. Trupul bărbatului a fost coborât. Update

03.01.2021 | 17:04
Doi alpinisti gasiti morti in Muntii Bucegi dupa ce au cazut de la inaltime Trupul barbatului a fost coborat Update
ADVERTISEMENT

Dublă tragedie la început de an în Munții Bucegi. Doi alpiniști au fost găsiți morți după ce au căzut de la înălțime din Brâna Mare a Morarului.

UPDATE / Salvamontiștii au coborât, duminică 3 ianuarie, trupul bărbatului care murise în Munții Bugeci în timp ce încerca să o salveze pe tânăra cu care se afla.

ADVERTISEMENT

„Imagini din timpul recuperării bărbatului căzut în Valea Cerbului. Pentru cei care nu ştiu încă, reamintim ca doi turişti au murit aseară în Munţii Bucegi, când încercau să străbată Brana Mare a Morarului. Femeia a căzut prima şi a murit pe loc, iar bărbatul a căzut şi el în încercarea de a ajunge la ea”, au transmi salvamontiştii din Buşteni.

Operațiunea de salvare a durat cțteva ore. Aplinistul sunase la 112 înainte să moară.


Victimele sunt o fată și un băiat, ambii alpiniști de profesie. Femeia căzuse de la înălțime, sâmbătă seara, în zona Brâna Mare al Morarului, către Valea Cerbului, din Munții Bucegi.

ADVERTISEMENT

Colegul ei, care a cerut ajutor, a încercat probabil să ajungă la fată și a căzut și el, pierzându-și viața în mod la fel de tragic.

Doi alpiniști au murit în munții Bucegi după ce au căzut de la înălțime din Brâna Mare a Morarului

Doi cetățeni, o femeie și un bărbat, au fost găsiți morți, sâmbătă seara, în masivul Bucegi de salvamontiștii din Bușteni și Prahova care fuseseră solicitați să intervină printr-un apel la 112.

ADVERTISEMENT

Din datele furnizate pe pagina de Facebook a Salvamont Prahova, salvatorii montani au ajuns la locul accidentului unde au găsit două persoane decedate.

”Salvatorii montani au ajuns la locul accidentului, unde, din păcate, au găsit două persoane decedate. Se pare că alpinistul a încercat să ajungă la fată și a căzut și el. Fata va fi coborâtă în această noapte (n.r. sâmbătă), iar băiatul mâine (n.r. duminică).

ADVERTISEMENT

Acțiune deosebit de dificilă, aflată în desfășurare, în Bucegi. Un apel 112, recepționat de către Dispeceratul Salvamont Prahova, ne anunta că o alpinista a căzut din Brana Mare a Morarului, înspre Valea Cerbului.

O echipă de prim răspuns, formată din 3 salvatori montani, se deplasează spre locul accidentului, pentru a evalua starea victimei si a acorda primul ajutor medical, dacă este cazul.

Echipa de sprijin, formată din 8 salvatori montani, va veni în ajutorul primei echipe, asigurând transportul victimei și recuperarea celui ce a anunțat accidentul”, scrie Salvamont Prahova pe Facebook.

Salvamontiștii români, start dificil de an 2021

Salvamont România a anunțat, sâmbătă, că începutul de an 2021 a fost unul foarte solicitant, cu zeci de acțiuni de intervenție în zonele periculoase.

Într-un comunicat emis sâmbătă pe contul oficial de Facebook, ”Salvamont România – Dispeceratul Național Salvamont” anunță că prima zi din an a fost una de ”foc”, cu zeci de intervenții pe teren.

Salvamontiştii au primit, în ultima zi, 40 de apeluri prin care li se solicita intervenţia de urgenţă, cele mai multe fiind pentru Salvamont Lupeni.

ADVERTISEMENT