News

Doi angajați de la Ambulanța Vâlcea, aflați în izolare, au mers la serviciu și au fost depistați cu COVID-19

21.04.2020 | 16:37
Doi angajati de la Ambulanta Valcea aflati in izolare au mers la serviciu si au fost depistati cu COVID19
ADVERTISEMENT

Doi angajați ai Serviciului de Ambulanță Vâlcea care se aflau în izolare la domiciliu au mers la serviciu, iar acest lucru le-a adus un dosar penal.

Doi angajați de la Ambulanța Vâlcea, aflați în izolare, au mers la serviciu și au fost depistați cu COVID-19

În cursul zilei de marți, 21 aprilie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea a fost înregistrat un dosar penal pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

ADVERTISEMENT

Dosarul vine după ce doi muncitori ai Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vâlcea, care se aflau în izolare, s-au prezentat la serviciu, ulterior fiind depistați pozitiv cu noul coronavirus.

Cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanță Vâlcea s-au prezentat la serviciu pe 7 aprilie, deşi se aflau în izolare, iar pe 15 aprilie au fost confirmați cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

”În fapt se reţine că, în ziua de 7 aprilie, doi angajaţi din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vâlcea s-au prezentat la serviciu, deşi se aflau în izolare.

Aceștia au fost în contact cu angajaţi şi pacienţi ai Secţiei ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, unde a fost confimat ca infectat cu SARS Cov 2 un cadru medical”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, citat de News.ro.

ADVERTISEMENT

Cum s-au îmbolnăvit de coronavirus cei doi

Conform sursei citate, urmărirea penală a cuplului de la Ambulanța Vâlcea este efectuată de lucrători de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei orașului – Biroul de Investigaţii Criminale, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Cei doi au fost infectați cu COVID-19 după ce ambulanţierul a avut contact apropiat cu tatăl său, care a fost internat în Secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, unde a fost confirmat cu coronavirus un cadru medical.

ADVERTISEMENT

Vâlcea este printre județele cu cele mai puține cazuri de COVID-19 din România. Din buletinul informativ al autorităților publicat marți, pe teritoriul României, au fost confirmate 9.242 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19.

Vâlcea (19 cazuri), Olt (13 cazuri), Gorj (17 cazuri), Harghita (17 cazuri), Buzău (15 cazuri) și Brăila (18 cazuri) sunt județele cu cele mai puține cazuri înregistrate.

ADVERTISEMENT