Simona Halep

Doi ani de când Simona Halep s-a încoronat pentru prima dată “regina tenisului”! 64 de săptămâni a ocupat sportiva primul loc în lume

07.10.2019 | 17:06
Simona Halep a a ajuns pentru prima dată pe locul 1 în urmă cu doi ani. Sursă Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Simona Halep a obținut pentru prima dată prima poziție din ierarhia WTA pe 7 octombrie 2017, fix în urmă cu doi ani. Românca a stat timp de 16 săptămâni în vârful clasamentului mondial, coborând pe poziția secundă după Australian Open. Însă, pe 26 februarie 2018, Simona a revenit pe primul loc și nu a mai cedat poziția timp de 48 de săptămâni, cedând supremația pe 28 ianuarie 2019.

Simona Halep, 64 de săptămâni pe locul 1 WTA

Luni, 7 octombrie 2019, se împlinesc fix doi ani de când Simona Halep a obținut pentru prima dată fotoliul de lider în clasamentul WTA. Pe 7 octombrie 2017, Simona Halep obținea accesul în finala turneului de la Beijing și locul unu în lume. A urmat o perioadă de 16 săptămâni la rând în vârful clasamentului. Finala Australian Open 2018 a decis ocupanta primului loc, Halep cedând și trofeul și poziția din clasament danezei Caroline Wozniacki.

ADVERTISEMENT
  • 48 de săptămâni consecutive a ocupat Simona Halep locul 1 în ierarhia WTA

Doar două săptămâni a ocupat Simona Halep poziția secundă, revenind în vârv pe 26 februarie 2018. De acolo au urmat 48 de săptămâni în care Halep a condus ierarhia WTA, ocupând locul 17 în istoria tenisului pentru cea mai lungă perioadă petrecută pe locul 1. Din cauza problemelor medicale repetate, Simona Halep a pierdut locul 1 pe 14 februarie 2019 și nu a mai reușit de atunci să revină. De-a lungul timpului, cu cele două perioade cumulate, sportiva din România a ocupat primul loc în clasamentul WTA timp de 64 de săptămâni.

Simona Halep ocupă în prezent locul 6 în clasamentul WTA. Sursă Foto: Hepta
Simona Halep ocupă în prezent locul 6 în clasamentul WTA. Sursă Foto: Hepta

Simona Halep a coborât pe locul opt în acest sezon

Simona Halep a început anul pe locul întâi, dar a coborât la sfârșitul lunii ianuarie pe poziția a treia. De atunci, Halep a alternat poziția a treia cu cea secundă, dar după ce problemele medicale s-au accentuat, românca a ajuns pe locul opt la începutul verii.

ADVERTISEMENT

Performanța de la Wimbledon a făcut ca Simona să urce pe locul patru, dar după repetatele accidentări din toamnă, românca a coborât pe poziția a șasea din circuitul WTA, pe care o ocupă și în prezent.

  • 64 de săptămâni a stat, în total, Halep pe locul 1