Fotbal international

Doi arbitri de la Campionatul Mondial, mesaje emoționante pentru Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs: „Îi știm foarte bine!”

Olandezul Danny Makkelie și italianul Massimiliano Irrati au o relație excelentă cu Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs, pe care îi consideră doi arbitri foarte buni.
18.11.2022 | 19:30
Doi arbitri de la Campionatul Mondial mesaje emotionante pentru Ovidiu Hategan si Istvan Kovacs Ii stim foarte bine
Ovidiu Hațegan a ratat Mondialul din Qatar din cauza problemelor la inimă. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ghinion teribil pentru Ovidiu Hațegan, arbitrul român care trebuia să fie prezent la Campionatul Mondial din Qatar. Doi cavaleri ai fluierului prezenți la Doha au vorbit în termeni laudativi despre Hațegan, dar și despre Istvan Kovacs.

Danny Makkelie și Massimiliano Irrati, mesaj pentru Ovidiu Hațegan: „Peste 4 ani o să fie la Campionatul Mondial”

Danny Makkelie și Massimiliano Irrati au vorbit pentru gsp.ro despre Ovidiu Hațegan și Istfan Kovacs înainte de debutul la Campionatul Mondial: „Am fost trist să aflu acea veste. Și mai trist am fost când am aflat că nu va putea să fie aici, cu noi, dar sunt fericit că a supraviețuit, mai ales că acum înțeleg că este foarte bine. S-a întors la antrenamente, l-am văzut ultima dată la un curs pe care l-am avut”, a spus arbitrul Danny Makkelie.

ADVERTISEMENT

Olandezul e convins că în ciuda problemelor medicale, Ovidiu Hațegan va fi prezent la Campionatul Mondial din 2026: „Se descurcă grozav și îi doresc toate cele bune! Fac și o previziune în cazul lui. Sunt convins că peste 4 ani o să fie la Campionatul Mondial.

Îl știu foarte bine și pe el, este un arbitru de top, altfel nu ar fi aici. E foarte bun, și-a arătat calitatea în Champions League. Sigur se bucură că este aici și sunt convins că și Ovidiu e mândru de el”.

ADVERTISEMENT

Massimiliano Irrati e prieten foarte bun cu Ovidiu Hațegan: „Vorbim deseori la telefon”

Massimiliano Irrati este și el extrem de apropiat de Ovidiu Hațegan: „El este prietenul meu, unul chiar foarte bun. Vorbim deseori la telefon. Îi doresc tot binele din lume, dar să știți că nu e nevoie să-i transmiteți un mesaj din partea mea, pentru că îl voi suna eu, personal!”.

Arbitrul italian spune însă că sănătatea e cel mai de preț lucru pe acest pământ, iar Hațegan e norocos că a scăpat cu viață.

ADVERTISEMENT

„E un băiat foarte bun, o persoană deosebită, iar ca arbitru ar fi fost sigur aici dacă nu i s-ar fi întâmplat acel accident. Cel mai important lucru este că el încă se află alături de noi și că putem vorbi. Poate va fi la centru sau în camera VAR la următorul Campionat Mondial”, a mai spus arbitrul pentru sursa citată.

Cine sunt Danny Makkelie și Massimiliano Irrati

Danny Makkelie are 39 de ani, este la primul Campionat Mondial și pe lângă meseria de arbitru este și ofițer de poliție. Olandezul a condus de la centru în 2020 finala Europa League dintre Sevilla și Inter (3-2), dar și semifinala Campionatului European dintre Anglia și Danermarca.

ADVERTISEMENT

Massimiliano Irrati a devenit arbitru FIFA în 2017, la cinci ani după ce a debutat în Serie A. Italianul a fost arbitru VAR la 14 meciuri de la Campionatul Mondial din 2018, inclusiv la finala dintre Franța și Croația.

ADVERTISEMENT