News
notix pixel id

Doi asistenți infectați cu Covid-19 au intrat în greva foamei în Spitalul Județean de Urgență Botoșani. Care este nemulțumirea lor

24.04.2020 | 15:56
Doi asistenți infectați cu Covid-19 au intrat în greva foamei în Spitalul Județean de Urgență Botoșani. Care este nemulțumirea lor
Doi asistenți medicali infectați cu Covid-19 au intrat în greva foamei în Spitalul Județean de Urgență Botoșani, nemulțumiți de felul în care sun tratați. Sursă foto: stiri.botosani.ro
ADVERTISEMENT

Doi asistenți medicali infectați cu Covid-19 au intrat în greva foamei în Spitalul Județean de Urgență Botoșani, nemulțumiți de felul în care sun tratați.

Doi asistenți infectați cu Covid-19 au intrat în greva foamei în Spitalul Județean de Urgență Botoșani

Conform Agerpres, cei doi asistenți, soț și soție, infectați cu Covid-19 au intrat în greva foamei în interiorul Spitalului Județean de Urgență Botoșani, deoarece nu au primit niciun fel de tratament.

Doina şi Florel Grigore, de 54, respectiv 57 de ani, au recurs la această formă de protest după ce au fost obligaţi să se interneze în 14 aprilie, deși sunt asimptomatici, iar de atunci nu au mai fost testaţi.

ADVERTISEMENT

”Până joi dimineaţă, am încercat, tot conversându-mă cu doamna doctor de la Infecţioase, să obţin măcar o nouă testare. Nu am obţinut absolut nimic”, a declarat Doina Grigore.

”Dacă aş fi avut simptom, nu aş fi tâmpită să mă duc acasă”

Ea povestește că cei care îi consultă le dau dreptate și le transmit că în spital este o adevărată bătaie de joc, dar în același timp le spun că nu depinde cde ei să schimbe ceva.

ADVERTISEMENT

”Nu înţeleg de ce trebuie să ocup un pat de spital care costă, că lucrez în sistem, şi ştiu că aceste lucruri costă. Suntem asimptomatici şi nu avem tratament. Dacă aş fi avut simptom, nu aş fi tâmpită să mă duc acasă”, a mai afirmat Doina Grigore.

Cei doi soţi, care lucrează în secţia Oncologie, sunt nemulţumiţi că alţi colegi de-ai lor, aflaţi în aceeaşi situaţie, confirmaţi pozitiv şi asimptomatici, au primit permisiunea de a rămâne în izolare la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Şeful DSP Botoşani, Teodor Ferariu, susţine că, potrivit actelor normative în vigoare, toate persoanele pozitive la testul COVID-19 se internează, deşi recunoaşte că sunt şi persoane în această situaţie care au refuzat internarea.

”Ei sunt pacienţi şi se comportă ca pacienţii. E o problemă cum îşi gestionează emoţiile. Pacienţii confirmaţi pozitiv se internează, că aşa spune procedura”, a afirmat Ferariu.

ADVERTISEMENT

Spitalul Judeţean de Urgență Botoşani s-a transformat într-un focar uriaş de coronavirus. Peste 150 de cadre, printre care medici, asistente şi infirmiere, s-au îmbolnăvit în ultimele 30 de zile.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri