News

Doi bărbați au fost surprinși de prăbușirea unei cariere de piatră din Argeș. O victimă are picioarele prinse sub dărâmături

Doi bărbați au fost luați sub surprindere de prăbușirea unui mal dintr-o carieră de piatră din Argeș, iar una dintre victime a rămas cu picioarele blocate.
31.05.2023 | 15:02
Doi barbati au fost surprinsi de prabusirea unei cariere de piatra din Arges O victima are picioarele prinse sub daramaturi
Doi bărbați au fost surprinși de prăbușirea unei cariere. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Mai exact, pompierii au fost chemați în localitatea Sălătrucu, unde un mal s-a surpat într-o carieră de piatră, iar una dintre victime a rămas cu picioarele prinse sub dărâmături și sub un utilaj. Din fericire una dintre victime a fost transportată deja la spital cu ajutorul unui autoturism personal.

Doi bărbați au fost prinși sub dărâmături în Argeș

”În urma evaluării situaţiei, este vorba despre două victime. Una dintre acestea a fost transportată cu un vehicul proprietate personală până într-un punct de unde a fost preluată, în stare de conştienţă, de către un echipaj medical. A două victimă este conştientă şi se află cu membrele inferioare sub un utilaj şi dărâmăturile malului”, a transmis ISU Argeş, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

Salvatorii acționează în aceste momente pentru a îndepărta dărâmăturile, însă întreaga procedură e complicată pentru că deasupra locului intervenției există un mal abrupt, astfel că riscul ca pietrele să se desprindă de pe acest mal e ridicat. La fața locului a ajuns inclusiv un echipaj SMURD. ”Pompierii se deplasează pentru a interveni în cazul a trei persoane care au fost rănite în urma surpării unui mal într-o carieră de piatră din localitatea Sălătrucu”, a mai precizat ISU Argeș.

În urmă cu mai multe zile, un muncitor în vârstă de 20 de ani s-a trezit îngropat de viu, după ce un mal de pământ s-a surpat peste el în localitatea Stejari din județul Gorj. Muncitorul efectua săpături pentru o instalație de canalizare, moment în care a fost surprins de prăbușirea malului de pământ.

ADVERTISEMENT

Din fericire, tânărul a reușit să scoată capul din pământ, deși a rămas până la gât acoperit, și a cooperat cu salvatorii ajunși la fața locului. Potrivit presei locale, tânărul era angajat la o firmă care efectua lucrări de mentenanță la canalizarea din localitate. ISU Gorj a trimis la fața locului 3 autospeciale și un container multirisc, special dotat pentru astfel de situații, conform News.ro.

“În acest moment am fost solicitați să intervenim pentru salvarea unei persoane prinsă sub un mal de pământ în timp ce efectua săpături pentru o instalație de canalizare în comună Stejari, sat Baloșani”, a transmis ISU Gorj. La fața locului au fost deplasate ”trei mașini de intervenție, un container multirisc dotat cu echipamente de salvare și un echipaj SMURD din ISU Gorj, dar și un echipaj din cadrul SAJ Gorj au mers la fața locului”.

ADVERTISEMENT

Martorii la întregul incident au reușit să-l scoată de sub pământ pe tânăr, care a fost stabilizat și dus de către echipajul SMURD la spitalul din Târgu-Cărbunești. Nu la fel de norocos a fost un muncitor care lucra la canalizarea unei străzi pe un șantier din Ștefăneștii de Jos, Ilfov. Aici, un muncitor care săpa un șanț de doi metri a fost îngropat de viu când unul dintre maluri s-a surpat peste el.

Martorii spun că incidentul s-a petrecut în jurul orei 13:00, momentul în care muncitorii care lucrau la canalizare pe mai multe străzi erau împărțiți în echipe. Pentru că șanțul nu era asigurat, iar bărbatul de 44 de ani nu ar fi trebuit să coboare acolo, o simplă zi de muncă s-a transformat în tragedie.

ADVERTISEMENT

Deși colegii bărbatului i-au sărit imediat în ajutor în momentul când pământul s-a prăbușit, și l-au scos de sub nămol, bărbatul a murit. Pompierii și salvatorii SMURD au ajuns și ei la fața locului și au încercat să-l resusciteze pe bărbat, însă fără niciun folos. Astfel de accidente sunt frecvente în România pentru că nu sunt respectate regulile de siguranță.

ADVERTISEMENT
Tags: