News

Doi bărbați au murit după ce au refuzat internarea în spital. Românii care nu cred în Covid-19, victime sigure

16.07.2020 | 17:18
Doi barbati au murit dupa ce au refuzat internarea in spital Romanii care nu cred in Covid19 victime sigure
ADVERTISEMENT

Doi bărbați infectați cu noul coronavirus au murit acasă, în județele Olt și Constanța. Primul bărbat refuzase internarea, celălalt se externase la cerere, ambele decizii fiind fatale.

Bolnavii profită de vidul legislativ din România și refuză ajutor medical, cu toate că riscă să moară. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat joi, 16 iulie, 777 de cazuri noi de Covid-19 confirmate în 24 de ore, număr record pentru România.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, 757 de pacienți s-au externat la cerere din spitalele românești, nefiind convinși că noul coronavirus le poate pune în pericol sănătatea.

Doi bărbați au refuzat internarea în spital și au murit acasă de Covid-19

Din păcate, un astfel de pacient a decedat miercuri, 15 iulie, în propria locuință după ce a decis să se externeze din Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

ADVERTISEMENT

Bărbatul avea 97 de ani și suferea de comorbidități (hepatită B și C, hipertensiune arterială, diabet zaharat). În aceeași situație s-a trezit și un bărbat din Olt, care a refuzat internarea în 12 iulie. Aparent se simțea bine și a considerat că nu are de ce să își facă griji.

Trei zile mai târziu a sunat la 112 pentru că se sufoca, însă medicii au ajuns la fața locului și au constatat decesul.

ADVERTISEMENT

Potrivit observatornews.ro și acest bărbat avea boli asociate precum insuficienţă cardiacă congestivă, insuficienţă mitrală, insuficienţă respiratorie, hipertensiune arterială şi obezitate.

Cunoscutul doctor timișorean Virgil Musta a dezvăluit că există tot mai mulți pacienți infectați cu Covid-19 care vin la spital doar pentru a le face în ciudă medicilor, după care pleacă acasă.

ADVERTISEMENT

„Sunt pacienți care doresc să rămână în spital, dar sunt și alții care solicită externarea. Sunt unii care vin, ne anunță că sunt cu Covid și pleacă.

Brașovul e depășit deja ca și capacitate, Suceava, Iași, București, Argeș sunt zone unde numărul de cazuri chiar sunt alarmante și capacitatea spitalelor este depășită. Vin la spital, ne flutură un test pozitiv Covid-19 și pleacă acasă, ca să ne facă în ciudă”, a punctat Virgil Musta.

ADVERTISEMENT