Sport

Doi baschetbaliști americani înjunghiați la Brăila! Unul dintre ei se află în stare gravă

16.09.2018 | 09:29
Cei doi sportivi au fost înjunghiaţi în timp ce se aflau la o terasă
ADVERTISEMENT

Atac incredibil la Brăila acolo unde doi americani, jucători de baschet la Cuza Vodă, au fost înjunghiați pe o terasă din centrul orașului. Mai exact, cei doi sportivi au fost atacați, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de mai mulți indivizi, în timp ce se aflau pe terasa „Music Pub” din Grădina Mare, în zona centrală a orașului. După primele informații, Darrel Bowie si Joseph McClain ar fi fost loviți cu pumnii și sticle, dar și cu un cuțit. Martori la întreaga scenă au fost mai mulți colegi de echipă ai americanilor.

Unul dintre ei, Bowie se află în stare gravă, cu plămânul perforat, fiind supus deja unei intervenții chirurgicale. De remarcat că cei doi baschetbalisti au ajuns la echipa Cuza Sport în urmă cu doar o lună de zile.

ADVERTISEMENT
Doi baschetbaliști americani înjunghiați la Brăila! Bowie şi Collins
Cei doi americani au fost transferaţi la Brăila în urmă cu o lună de zile

Doi baschetbaliști americani înjunghiați la Brăila!

Bowie s-a născut pe 22 octombrie 1993 şi are o experienţă bogată în NCAA la N. Illinois şi Iowa State, unde a fost titular. Acesta a mai evoluat în Thailanda, unde, în acest an a fost component al echipei Kabayan Pilipinas, aici având o medie de 23 de puncte pe meci. Cele trei sezoane petrecute la Northern Illinois au fost mai mult decât bune pentru baschetbalistul american. Acesta a încheiat cu 177 de puncte marcate după primul an, dar în cel de-al doilea timpul petrecut pe teren avea să-și spună cuvântul. Astfel, jucătorul înjunghiat la Brăila a bifat nu mai puțin de 298 de puncte, acesta fiind de departe cel mai bun an al său din carieră. 31 de partide a prins în sezonul 2 pentru această universitate Bowie care a continuat pe aceeaşi linie şi a punctat de 206 ori în cel de-al treilea an. Transferul la Iowa State a adus din nou peste 30 de jocuri pe sezon ca titular şi 190 de puncte înscrise în Big 12, o ligă puternică în campionatul colegiilor din Statele Unite ale Americii

Joseph McClain are 25 de ani şi măsoară 1.96 metri. Are toate calitățile necesare pentru a juca pe poziţia 2, dar şi pentru a ajuta eficient pe pozițiile 1 şi 3. Născut pe 12 august 1992, a fost un jucător de elita în cadrul Colegiului Bluefield. După un sezon la KTU Kaunas din Lituania cu o medie de 33 minute în teren și 17 puncte pe meci, Joseph McClain a jucat în sezonul 2017-2018 în cadrul campionatului din Bosnia, liga I, la Radnick Goradze, cu o medie de 31,40 minute în teren și 17,6 puncte pe meci.

ADVERTISEMENT
Doi baschetbaliști americani înjunghiați la Brăila! Galeria Cuza Vodă
Cei doi sportivi au fost înjunghiaţi în timp ce se aflau la o terasă

“McClain este jucătorul clasic care face totul bine, un atlet care citeşte bine jocul. Unul dintre cele mai impresionante atribute ale sale este capacitatea de a marca din orice poziţie. Acesta poate ajuta echipa în multe moduri”, se specifica în comunicatul clubului de baschet brăilean imediat după ce jucătorul își pusese semnătura pe contractul de joc.

Astfel, Brăila ajungea în acel moment la patru jucători străini. Primii doi sunt Collin Stewart și Shaquille Johnson. De notat că echipa câștigătoare a Ligii 1 în sezonul 2017/18 va juca în grupa valorică B a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19.

ADVERTISEMENT

Chauncey Hardy, un alt baschetbalist american a fost ucis la Giurgiu

Pe 9 octombrie 2011 s-a stins din viață  baschetbalistul american Chauncey Hardy. Jucătorul lui CSS Giurgiu a fost lovit într-un club de noapte din oraș, în timp ce sărbătorea victoria echipei sale în fața celor de la Dinamo, în etapa a doua a stagiunii 2011/2012. Hardy reușise în acel meci 22 de puncte, 9 pase decisive și 6 recuperări, fiind cel mai bun om al partidei. El ieșise în club să se bucure de victoria împotriva roș-albilor alături de alți cinci coechipieri. Din păcate petrecerea i-a fost fatală.

Doi baschetbaliști americani înjunghiați la Brăila! Hardy în timpul unui dribling
Cei doi americani au fost transferaţi la Brăila în urmă cu o lună de zile

Hardy a fost lovit într-o altercație, în urma căreia a suferit un traumatism cranio-cerebral. Când au realizat cât de grave sunt rănile, medicii giurgiuveni l-au trimis pe Hardy la București. El a fost apoi operat la Spitalul Bagdasar Arseni, dar s-a stins din viața din cauza unui stop cardio-respirator. Agresorul său, un interlop local, a fost condamnat la șapte ani de închisoare. A fost însă liberat condiționat anul trecut, după cinci ani petrecuți după gratii.

ADVERTISEMENT