News

Doi bătrâni din Bistrița-Năsăud au murit, după ce căminul de bătrâni unde locuiau a devenit focar de Covid-19

18.06.2020 | 20:56
Doi batrani din BistritaNasaud au murit dupa ce caminul de batrani unde locuiau a devenit focar de Covid19
ADVERTISEMENT

Doi bătrâni din totalul de 18 beneficiari ai centrului rezidențial pentru persoane vârstnice din comuna bistrițeană Maieru au decedat în ultimele 24 ore, după ce s-au infectat cu Covid-19.

Potrivit autorităților din Bistrița-Năsăud, victimele sunt o femeie de 84 de ani și un bărbat de 64 de ani.

ADVERTISEMENT

Ambele persoane aveau comorbidități, fiind răpuse de boală și din cauza acestor boli asociate.

Două decese într-un azil de bătrâni din Bistrița-Năsăud

Dintre cei de la centru, este vorba despre două decese: o femeie de 84 de ani, cu domiciliul în judeţul Mureş, şi un bărbat de 64 de ani. Bărbatul avea Parkinson şi alte comorbidităţi. Mai sunt internaţi încă 16 dintre beneficiari”, a declarat Andriţoiu, șefa Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud.

Județul Bistrița-Năsăud a înregistrat în ultimele 24 de ore trei decese în contextul pandemiei cu noul coronavirus. Pe lângă cei doi bătrâni din Maieru a mai decedat un bărbat de 61 de ani din comuna Șanț.

ADVERTISEMENT

Focarul de infecții cu Covid-19 din comuna Maieru a afectat 18 din cei 21 de bătrâni internați în centrul rezidențial, dar și trei infirmiere, o bucătăreasă și o asistență socială, potrivit stiripesurse.ro,

Căminele de bătrâni sunt extrem de expuse infecției cu Covid-19, fiind raportate sute de cazuri în toată lumea în care noul coronavirus a făcut ravagii în momentul în care a ajuns printre bătrânii care locuiau în respectivul cămin.

ADVERTISEMENT

Județul a înregistrat, în preznt, 439 de cazuri de Covid-19, dintre care 298 s-au vindecat, 39 au decedat, în timp ce 102 cazuri au rămas active.

România a scăzut o poziție în clasamentul infectărilor cu coronavirus, fiind devansată de Republica Dominicană. România are 23.080 de cazuri, 320 fiind înregistrate în ultimele 24 de ore. Numărul total al morților a atins cifra de 1.473, fiind înregistrate 22 de decese în ultimele 24 de ore.

ADVERTISEMENT

16.308 persoane s-au vindecat, în timp ce în secțiile de Terapie Intensivă au rămsa 178 de oameni. România a efectuat aproximativ 600.000 de teste.

ADVERTISEMENT