Life

Doi bucureșteni au înșelat magazine online cu sute de mii de lei. Metoda de retur prin care își recuperau banii

Doi bucureșteni au încercat să dea țeapă magazinelor online. Și-au comandat haine de sute de mii de lei, iar modul prin care au cerut retur le-a costat dur.
12.10.2022 | 16:32
Doi bucuresteni au inselat magazine online cu sute de mii de lei Metoda de retur prin care isi recuperau banii
Bucureștenii foloseau conturi false pentru comenzi. Sursa foto: captură Observator, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Două persoane din București au încercat să înșele magazine online. Și-au comandat haine scumpe, de o sumă totală de 385.000 de lei și au solicitat apoi retur într-un mod la care puțini s-ar fi gândit.

Metodă de escrocherie a unor bucureșteni. Cum au păcălit magazine online cu sute de mii de lei

Mai exact, cei doi bucureșteni, un bărbat de 37 de ani și o femeie de 36 de ani, au solicitat retur, punând în colet haine uzate. În cele din urmă, fapta lor a fost descoperită și poliția s-a autosesizat.

ADVERTISEMENT

Comanda făcută de indivizi a fost una pe etape. Potrivit Observator, în patru luni făptașii au obținut prin retur, după ce la rândul lor au achitat cumpărăturile online, 385.000 de lei.

În euro, ar însemna că infracțiunea a atins 78.000 de euro, cam cât prețul unui apartament cu două camere din Capitală.

ADVERTISEMENT

Peste 300 de comenzi s-au plasat, fiecare în valoare de aproape 200 de euro. Odată ce bărbatul și femeia își îndeplineau escrocheria, încercau să-și șteargă urmele.

Bărbatul și femeia foloseau conturi false pentru comenzile lor

Infractorii își schimbau datele de identitate la fiecare comandă și retur. Totuși, nu au scăpat nici așa de oamenii de legii.

ADVERTISEMENT

Miercuri dimineață, poliția a făcut percheziții la domiciliul inculpaților. În locuința lor au găsit mulțimi de haine, care ar fi urmat să fie vândute.

S-a deschis o anchetă în acest caz. Între timp, bărbatul și femeia au fost duși la audieri, iar hainele lor sunt inventariate de către autorități.

ADVERTISEMENT

”Astăzi, 12 octombrie 2022, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigaţii Criminale Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare 2 mandate de percheziţie, în Capitală, la domiciliul unor persoane, faţă de care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune”, au transmis oamenii legii printr-un comunicat de presă.

Pentru fapta lor, bărbatul și femeia riscă acum închisoarea.

ADVERTISEMENT